вівторок, 23 жовтня 2012 00:30

Із будинку Мазурка позривали оголошення про розшук

О восьмій ранку біля будинку №55 на столичній вул. Полковій, де жив Ярослав Мазурок, двірничка підмітає листя. На стінах біля дверей під'їзду висить повідомлення про збори агрокомбінату. Раніше на цьому місці було оголошення про розшук "караванівського стрілка".

— Уже з тиждень, як вони пропали. Я до цього діла не маю. Не знаю, хто позривав. Може, вітер із дощем, — підбирає вирізане із прозорої плівки рядно з листям і важко перетягує ближче до дерев.

О 8.15 з роботи повертається Микола Бортнік, 38 років, одягнений у спортивні куртку та штани.

— Я на останньому поверсі живу. До мене ще ніхто з ваших не доходив, — сміється. — Працюю в нічну зміну, тому сусідів бачу тільки по вихідних. Ярослава не знав, його жінку бачив кілька разів. Усі розказують, що вони нічим не вирізнялися, були дуже спокійні. Бувають такі сусіди, що живуть на першому, а ти на останньому — і все про них знаєш, бо люблять поговорити. А є такі, що гроші постійно збирають то на ремонт, то на домофон. Але це не про Мазурків. Вони непримітні, — каже чоловік.

Зі сміттєвим пакетом із під'їзду виходить 45-річний Володимир. Викидає його, прямує до припаркованого поряд сірого "ланоса".

— Я не в курсі. Жив тут у дитинстві, а зараз навідую маму. Вона не знайома з Мазурками, я питав. Казала, ніколи з ними не говорила, — чоловік перевіряє багажник і сідає в салон.

Ярослав Мазурок із дружиною, донькою і тещею жив у квартирі №180 на третьому поверсі. Дзвінок не працює. На стук ніхто не відповідає. У сусідній 179-й квартирі чути брязкіт посуду. Після двох дзвінків у двері там стає тихо.

Ліворуч від сходів ще три помешкання. Зі 177-ї квартири озивається жінка.

— Извините, но дверь не открою. Я болею полторы недели. Из квартиры не выхожу. Поэтому не видела, есть Люда или нет. О ее семье ничего плохого сказать не могу. Все работали. Никогда не слышала ссор. Дочь их отличница, учится в лицее, — каже сусідка.

На першому поверсі з ліфта виходить Валентина Павлівна, 50 років.

— Мазурка зустрічала не часто, знайомі не були. Потім уже згадала, що бачила його в нашому домі, — на ходу говорить жінка, поспішає на роботу.

На сайті української Вікіпедії з'явилася сторінка "Ярослав Мазурок".

У правій частині сторінки розміщене паспортне фото чоловіка. Поряд три графи: біографія, злочини, посилання. Зазначено, що Мазурка обвинувачують у розстрілі трьох охоронців торговельного центру "Караван" і пораненні одного.

Зараз ви читаєте новину «Із будинку Мазурка позривали оголошення про розшук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути