Ексклюзиви
субота, 02 лютого 2008 07:05

Івана Маркуся розчленував односелець

Автор: фото: Олександра БАШИНСЬКА
  Сільський голова села Сухини Корсунь-Шевченківського району Черкаської області Павло Коломієць у комірчині, де жив Іван Маркусь. Біля пенька лежать частини порубаного кота
Сільський голова села Сухини Корсунь-Шевченківського району Черкаської області Павло Коломієць у комірчині, де жив Іван Маркусь. Біля пенька лежать частини порубаного кота

"Такого звірства в районі, мабуть, із часів війни не було, — розповідає про убивство в селі Сухини 41-річний Сергій Безпалий, начальник Корсунь-Шевченківського райвідділу міліції Черкаської обл. — Люди в селі боялися виходити з хат".

10 січня киянин Василь Федук, який має у Сухинах дачу, побачив відчинені двері в комірчині, де мешкав 63-річний сусід Іван Маркусь. Зайшов. На підлозі лежав розчленований чоловік і його рудий кіт.

Іван Миколайович жив сам у напіврозібраній хаті по вул. Молодіжній. Поряд зводив новий будинок. Двір обгороджений старим дерев"яним парканом.

— Він гуцул, — розповідає сільський голова 44-річний Павло Коломієць. — Дуже працьовитий. Років 15 тому на заробітки приїхав, та так тут і зостався. Шабашками заробляв, помагав людям по хазяйству. Свою стару хату по цеглиночці розбирав і ставив іншу. Спокійний, небалакучий. Бува, вип"є чарку, але ніколи не напивався.

Коломієць прочиняє двері в комірчину. Там темно. Глиняна підлога, старе металеве ліжко, дерев"яний столик. Біля входу — пеньок. Поруч розрубане тіло кота.

— Отут лежав труп, — показує на підлогу дільничний Олександр Дорошенко, 25 років. — Усе окремо: руки, ноги, голова.

14 січня Івана Маркуся поховали.

— Добрий був чоловік, багато людей прийшло попрощатися, — згадує секретар сільради 38-річна Світлана Мартієнко. — Я сюдою щодня на роботу їду на велосипеді, досі не можу спокійно дивитися.

Свою стару хату по цеглиночці розбирав

За три дні затримали односельця Максима Ярошенка, 17 років. Він розповів, що Іван Миколайович отримав 300 грн субсидії. Хлопець завітав до нього в гості. Випили по чарці, посварилися. Максим запевняє, що отямився вже після того, як порубав односельця й кота. Навіщо зробив це — не розуміє. Однак удома спалив закривавлений одяг та обмив кров.

— Ніхто в селі не може повірити, що це Максим зробив, — каже Світлана Мартієнко. — Я їхня сусідка. Моя дочка Таня в дитинстві з ним корів пасла. Максим такий привітний був. Правда, помічали, що крав — але тільки дрібниці.

Максим живе з матір"ю 39-річною Тетяною, вітчимом Василем Панахидою, 41 рік, і сестрою Оксаною, 13 років. А старша, 18-річна Олена, мешкає окремо. Батько хлопця помер. Після 10-го класу Максим подався в Корсунь, але за рік кинув навчання в ПТУ й повернувся до села. Працював то в Корсуні, то в Києві різноробочим.

Панахиди тримають дві корови, чотири свині.

Максимові загрожує в"язниця. Деталі пригоди з"ясовує слідство.

Зараз ви читаєте новину «Івана Маркуся розчленував односелець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути