Ексклюзиви
четвер, 26 березня 2020 07:41

Іван Ніколаєв задушив трьох дітей і повісився

— Світлана від горя не тямиться. В одну мить втратила сенс життя — трьох діток. Для всього села це шок. Років 12 тому в нас порізали місцевих діда з бабою. Відтоді подібної біди не траплялося, — каже 39-річна Світлана Чоботарьова, виконує обов'язки голови села Придніпровське Чорнобаївського району на Черкащині.

Там 20 березня поховали дітей 29-річної Світлани Неруш — 9-річного Юрія, 8-річну Софію та Ангеліну, 5 років. Їх задушив батько 40-річний Іван Ніколаєв 17 березня, за версією слідства. А потім укоротив віку собі — повісився у хліві. Тіла знайшла мати Світлани — 49-річна Марія Василівна.

— Старший хлопчик у третьому класі вчився, середульша дівчинка у другому, а наймолодша відвідувала дитячий садок. Дітки лежали одягнуті, як після сну. Усі в одному ліжку, хоча спали на різних. Бабуся покликала медсестру. Була надія, що їх можна врятувати, — продовжує. — Уже медсестра викликала поліцію і нікого не пускала в хату. Ми були там, коли Марія Василівна щось хотіла занести в хлів. Відкрила — а там Іван у зашморгу. Бог його знає, чому так зробив.

За день до трагедії Іван ходив у сільраду, аби в нас зареєстрували Світлану з дітьми, — говорить Світлана Чоботарьова. — Раніше дозволу не давав, жінка не могла оформити допомоги на малечу. Був тверезий. Ще затемна Світлана з матір'ю пішли на роботу. Близько сьомої ранку на автобус зібрався молодший брат Свєти, який із ними живе. Казав, Іван уже не спав, крутився у дворі. Що далі сталося — ніхто не знає. Може, причудилося щось. Кажуть, у хаті знайшли недопиту півторашку горілки.

Світлана з Іваном переїхали на Черкащину з Кіровоградської області сім років тому. Жили в цивільному шлюбі. Жінка та її мати працюють на фермі. Сусіди кажуть, родина була неблагополучна. Іван пив. Періодично зникав з дому, не міг ужитися з тещею.

— Він волочився неясно де. По кілька місяців пропадав. Цього разу теж, вернувся за кілька днів до трагедії, — говорить місцева жителька Оксана Черепанська. — Вибрав момент, коли нікого не було дома, і таке діткам і собі зробив. Може, в білій гарячці. Бо любив пригубити.

Родина торік стояла на обліку в соцслужбі як така, що перебуває у складних життєвих обставинах. Соцпрацівники навідувалися до них.

— Останнім часом Свєта з Іваном разом не жили. Чоловік десь регулярно пропадав. Коли вертався, просився назад. Свєта його вибачала. Так тривало кілька років, — каже фахівець із соціальної роботи При­дністровської сільської ради Олена Тесейко. — Діти були доглянуті, позитивні. Видно, що їх у сім'ї не ображали. Єдина проблема, жінка неохайна. Гроші заробляли, ремонти робили вдома. Але те, що там накидано, за проблему не вважали.

Дітей ховали усім селом на місцевому кладовищі. Їхнього батька — того ж дня на околиці цвинтаря як самогубцю. Тіло туди привезли одразу з моргу. Обставини смерті всіх чотирьох установлюють слідчі.

Зараз ви читаєте новину «Іван Ніколаєв задушив трьох дітей і повісився». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути