четвер, 25 березня 2021 07:45

"Хотів повернути гроші. Коли не вийшло — спланував убивство"

Автор: facebook.com/pol.kyivregion
  У Боярці Фастівського району на Київщині потужний вибух пошкодив трансформатор, лінії електропередач, чотири автівки, вікна та паркани ­п’ятьох будинків на вулиці Королюка
У Боярці Фастівського району на Київщині потужний вибух пошкодив трансформатор, лінії електропередач, чотири автівки, вікна та паркани ­п’ятьох будинків на вулиці Королюка

— Так рвонуло, що заклякла зі страху. Кинулася до дверей. Відчинити не змогла, бо перекосилися. Коли розвиднілося, стало ще страшніше. На вулиці все потрощене і на сотні метрів розкидані шматки людського тіла. Сусідка навіть з криші знімала, — 55-річна Олена Максименко розповідає про вибух на вул. Королюка в місті Боярка Фастівського району на Київщині.

Вибух прогримів близько четвертої ранку 16 березня. Хвилею пошкодило трансформатор, лінії електропередач, чотири авто, вікна і паркани п'ятьох найближчих будинків. На місці утворилася вирва. В радіусі 300 м розкидало рештки людини. Наступного дня поліція сказала, що загинув 34-річний киянин. Ішов підривати свою колишню кохану, аби помститися. Вибухівка здетонувала за десяток метрів від її дому.

Загиблий — 34-річний Тігран Недбаєв родом із Сімферополя. Там закінчив медичну академію ім. Сергія Георгієвського, працював лікарем. Після окупації Криму переїхав у Київ. Житло винаймав, а торік у листопаді купив квартиру за $50 тис.

— Житло виявилося скандальним. На нього претендував ще один власник. Тігран звернувся у суд. Я представляв його інтереси. Де він працював, з якими дівчатами мав стосунки — не обговорювали, — каже адвокат 40-річний Сергій Хальзєв. — Справляв враження нормальної приємної людини.

Недбаєв обладнав майстерню, купив необхідні речовини й виготовив вибуховий пристрій, за версією поліції. З Києва до Боярки привіз його на таксі. Дорогою заїжджали на заправку. З машини Недбаєв вийшов на вул. Королюка й попрямував пішки, каже Андрій Нєбитов з обласної поліції.

— Із цією жінкою вони мали близькі стосунки. Він позичив їй 30 тисяч доларів на якусь справу. Ще за 39 тисяч доларів купив автомобіль, — каже Нєбитов. — Потім відносини зіпсувалися, хотів повернути гроші. Коли не вийшло — спланував убивство.

Недбаєва в Боярці раніше не бачили. До кого міг іти — місцеві не знають.

— Наші чоловіки одразу запідозрили, що вибухівкою хотіли комусь напакостити. Час такий, коли всі сплять. Але кому — ніхто не зна, — додає Олена Анатоліївна. — У нас тут навкруги або заміжні, або не в тому віці жінки. Сусіди не дуже вірять у версію поліції.

Сила вибуху була рівнозначна вибуху міни 120‑го калібру, кажуть експерти. Недбаєва розірвало на дрібні шматки. Зібрати всі експерти не змогли. Триває слідство.

Момент вибуху бачив місцевий 28-річний Віталій Кріпак:

— Живу на дев'ятому поверсі. В ту ніч сидів за комп'ютером біля вікна. Виглянув і побачив, як у темноті з'явилася вогняна куля. Через секунду гримнув вибух.

Найбільше постраждав дім родини Терлицьких. Зруйнований дах, стіни, вікна.

— В ту ніч я з дитиною була в гостях. Додому повернулася вранці й побачила розруху, — розповідає 30-річна Наталія Терлицька. — На подвір'ї валялися уламки скла, дерева і шматки людського тіла. Як усе відновлювати, не знаю. Ми звернулися в мерію. Спочатку казали, що буде компенсація. Потім — що дім відремонтують комунальники. Згодом таки вирішили допомогти грошима.

П'ятьом власникам пошкоджених будинків мають нарахувати 229 тис. грн допомоги. Цю суму розділять між ними, відповідно до рівня руйнувань.

— Нам мають дати 57 тисяч, — каже Наталія Терлицька. — Бо наш дім на двох господарів, поряд живе двоюрідний брат із 90-річною бабусею, гроші поділимо порівну. Що відновлю за таку суму, не знаю.

Зараз ви читаєте новину «"Хотів повернути гроші. Коли не вийшло — спланував убивство"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути