Ексклюзиви
четвер, 22 жовтня 2009 19:38

Хлопець не впізнав квартиру

Автор: малюнок: Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
 

На слідчому експерименті хлопець не впізнав квартири, де його ґвалтували. Про це розповів 20 жовтня на засіданні Верховної Ради міністр внутрішніх справ Юрій Луценко. Депутати слухали його звіт про розбещення дітей у "Артеку".

Квартира, в якій проводився слідчий експеримент, розташована в будинку N22 на вул. Березняківській у Києві. Там живуть 70-річний чоловік, 53-річна жінка та їхній син.

— Після експерименту в жінки була істерика, вона на себе не схожа стала, — каже жителька будинку Юлія Кацагорова, 61 рік. — Ця сім"я мешкає в тій двокімнатній квартирі з 1973 року, відтоді як будинок здали. За цей час вони її нікому не здавали в оренду. Вони навіть ключі нікому не дають, коли їдуть у відпустку. Не хочуть, щоб чужі приходили.

Експеримент проводили кілька днів. Хлопець був у суботу. Крім нього, ще 12 осіб із Генеральної прокуратури.

— Хазяйка квартири мені сказала, що хлопчик не впізнав підлоги. Вона в них ламінатом покрита, — продовжує Юлія Павлівна. — Казав, що антресолей на квартирі, де ґвалтували, не було. А в цієї жінки на півкоридору антресоль висить. Не впізнав люстру та шпалери. Із кімнати в них двері на балкон ведуть, а хлопчик сказав, що дверей не було.

Сім"я мешкає в тій двокімнатній квартирі з 1973 року

На засіданні Верховної Ради Юрій Луценко розповів, ніби в міліції є докази, що адвокати потерпілої вимагали $2 млн у народного депутата від фракції Блоку Юлії Тимошенко.

— Заяву про вимагання написав Руслан Богдан, — каже Андрій Циганков, адвокат матері постраждалих Олени Полюхович, 21 жовтня. — Ми з ним справді зустрічалися. Був ще адвокат Валерій Коновалов, народний депутат від БЮТу Сергій Власенко. Я погодився на зустріч, бо мав певні сумніви щодо причетності до справи Богдана. Ні з ким іншим із фігурантів справи я не зустрічався. Мені запропонували умови отримання грошей. Треба було надати відеозапис, на якому Олена мала сказати: "Я — частина політтехнології, створеної невідомо ким. Мене навчив цьому невідомо хто. На сьогоднішній день я усвідомила під впливом певних обставин, що не зовсім права щодо Руслана Богдана". Я пояснив, що, по-перше — це неможливо, а по-друге — це процесуальний абсурд.

Діти перебувають під охороною.

Зараз ви читаєте новину «Хлопець не впізнав квартиру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути