Ексклюзиви
середа, 15 лютого 2006 17:05

Хлопчик злякався теленовин

"Маленький хлопчик стояв на балконі дев"ятого поверху і волав, що зараз стрибне вниз. Він уже виліз на перила!" — згадує 38-річний Володимир Іванов з головного управління МНС у Криму. Він переконаний: якби рятувальники загаялися, восьмирічний Максим Соловій стрибнув би з балкона.

Минулої неділі опівдні сімферопольські МНСники стрімголов примчали в міський провулок Марсовий. Звідти щойно надійшов приголомшливий виклик. Телефонувала жінка. Сказала, що з балкона будинку N3 збирається викинутися третьокласник.

— Нас викликали сусіди, — розповідає "ГПУ" Володимир Іванов. — Ми приїхали, думали вибивати двері квартири. Але побачивши нашу драбину, хлопчик забіг до кімнати і почав махати руками, мовляв, уже все нормально.

Рятувальник все-таки заліз до квартири через балкон. Самогубця поводився вкрай дивно: то запевняв, що все гаразд, то пояснював, що його страшенно налякав телевізор.

— За мить прийшла мати й зачинила перед нашим носом двері квартири, — продовжує Іванов. — Більше ми не стали нікого турбувати.

"ГПУ" знайшла Максима Соловія у сімферопольській школі N34, де він навчається. У нього саме закінчився перший урок.

По телефону третьокласник говорив життєрадісно, навдивожу чітко відповідав на всі запитання. Виявилося, Максим не мав жодних суїцидальних намірів. Натомість він страшенно злякався жорстокої сцени в телевізорі і через це кричав на балконі.

Тепер мама дозволяє дивитися лише
українські канали

— Я дивився російські новини. Там показали аварію. Чоловік був весь у крові, кермо автомобіля застрягло у серці, — згадує Максим. — Мені стало неймовірно страшно, і я почав бігати по квартирі і балкону!

Класний керівник охарактеризувала третьокласника Соловія як дуже рухливу і жваву дитину зі здоровою психікою.

— Нічого незвичайного я за ним не помічала, — розповіла Тамара Бондаренко, 48 років. — Вчиться непогано, щоправда, трохи лається на перервах. Любить математику і фізкультуру. У понеділок прийшов до школи з подряпаним обличчям, а про випадок із балконом нікому не розповідав.

Максим Соловій живе тільки з мамою. Вона працює в одному з сімферопольських барів. Нещодавно хлопець змінив школу — сім'я переїхала в новий будинок. Часто третьокласник залишається вдома сам — тоді дивиться новини по телевізору.

— Я ще з минулого літа звик до новин, дуже люблю їх переглядати. Тепер мама дозволяє дивитися лише українські канали, — розповів Соловій.

Максимко зізнався, що в майбутньому мріє викладати у школі фізику.

Зараз ви читаєте новину «Хлопчик злякався теленовин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути