пʼятниця, 04 лютого 2011 04:00

Хабар за контрабанду митник узяв у кабінеті

$7 тис. взяла 1 лютого заступник начальника Львівської митниці. Працівники Служби безпеки України затримали її в кабінеті. Прізвища не називають, однак серед заступників начальника є лише одна жінка — 50-річна Клавдія Кутикіна. Нібито хабар отримала за розмитнення товарів за заниженою вартістю.

Кажуть, працівників СБУ про хабар попередили звільнені митники. Таким чином помстилися керівництву. Торік у грудні за пропуск товару без оформлення звільнили 55 митників. Згодом вони страйкували перед адміністрацією Львівської митниці.

40-річний Роман Микитюк очолив Львівську митницю у червні 2010 року. Кутикіну призначив заступником. Доти вони разом працювали на Волинській митниці. Нещодавно у інтерв'ю "ГПУ" Микитюк переконував, що поборов контрабанду, а хабарі отримують лише деякі інспектори на митних переходах, а не керівники.

— Зарплата в митного інспектора до 3 тисяч гривень, у керівництва митниці — до 5 тисяч плюс надбавки та премії, — казав Микитюк. — Митні інспектори, крім зарплати, ще мають. Їм люди дають, як лікарям. Переважно за пропуск автомобілів по "червоному коридору" без огляду. Це людський фактор. У різних пунктах пропуску на зміну заступає 20–25 осіб. Начальнику складно контролювати стількох людей. З нами ніхто не ділиться, і ми не вимагаємо.

Зараз ви читаєте новину «Хабар за контрабанду митник узяв у кабінеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути