четвер, 19 січня 2012 05:00

Вантажівка збила 300-кілограмового зубра

Олег Щокін, 40 років, із селища Томашпіль на Вінниччині збив ДАФом зубра. Від травм тварина здохла на дорозі. Це сталося 12 січня о 3.30 біля села Миколаївка Літинського району.

Водій віз кукурудзу із хмільницької агрофірми "Візит" до Немирова. Коли через дорогу перебігало стадо зубрів, авто піднімалося на крутий горб. Олег не помітив тварин.

— Перед його очима чотири зубри перебігли через дорогу, а п'ятий не встиг. Чоловік хтів об'їхати тварину, але ДАФ — велика фура, миттєво не затормозиш. Ударила по задніх копитах, — каже 42-річний Володимир Мотичко з обласної Державтоінспекції.

Зубр прожив кілька хвилин.

— Трохи прохарчав і все, — продовжує Мотичко. — Водій був у шоковому стані, геть не міг спочатку пояснити, що трапилося. Після з'ясувань його відпустили. Він повіз далі зерно. Штраф йому не дадуть, бо не винен. Якби скерував трохи вправо, то перевернувся б.

Ветлікарі на місці аварії зробили розтин туші. Зубр помер від розриву печінки та аорти. Важив близько 300 кг. Самцю було близько чотирьох років.

Найбільше зубрів на Вінниччині у Хмільницькому лісгоспі. Налічують до 91 особини.

— Фермери на них жаліються, як почнуть топтати та їсти їхню озимину. Зубри поодинці не ходять, тільки стадами, — розповідає  51-річна Раїса Драчук, голова села Осолинка. — У нас тут то ліс, то поле. Вони шукають собі їжу. Але люди терплять, бо зубри занесені до Червоної книги.

Зараз ви читаєте новину «Вантажівка збила 300-кілограмового зубра». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

8

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути