вівторок, 07 вересня 2010 02:31

Головного лікаря убили скотчем

Минулої неділі у селі Зимна Вода Пустомитівського району Львівської області поховали 55-річного Ярослава Федину. Невідомі вбили його 2 вересня. Тіло знайшли на власному подвір"ї з перемотаними ногами і руками. Задихнувся, бо рота замотали скотчем.

— Який золотий чоловік був. Повірити не можу, що хтось таку людину міг не любити, — витирає очі хустиною 35-річна Наталя, сусідка покійного. — Ну все, що попросиш, ні в чому не відмовляв. Він нам тут і світло поміг на вулиці провести, і дорогу щебенем засипати.

Федина 10 років працював головним лікарем райлікарні, очолював місцеву організацію партії Єдиний центр. Жив у селі Зимна Вода під Львовом. Село вважають елітним, бо околиці забудовані особняками. Двоповерхова хата Ярослава Івановича — на вул. Скоропадського, за кілометр від центру. Накрита бляхою, огороджена бляшаним парканом. Зранку 5 вересня вздовж дороги стають легкові машини, автобуси, таксі. Іде дощ. Півтисячі людей з оберемками квітів поспішають до обійстя Федини. Місця для всіх не вистачає, то стоять на вулиці.

— Мішки із сумішшю сам з машини згружав. Ніколи себе за пана не мав. На старій "жигульці" їздив, — несе вінок сусід Володимир, 60 років. — Як дали йому тут клаптик землі, то хату щось із п"ять років зводив. Торік заселився. Не то що деякі багачі, — показує на перші садиби від дороги. За бетонним парканом видніється маєток, схожий на замок. — Навесні ділянку купили, а донині он що витягли. В нас тут в селі багато таких. Депутати і буржуї будуються. Федина був простий.

Шість священиків по черзі зачитують Євангеліє. Люди тиснуться попрощатися з покійним. Домовину везуть на цвинтар в сусіднє село Рудня.

Ярослав Іванович жив сам. Дружина Марія з дорослими доньками Ольгою та Марією понад 10 років як виїхали у США.

Міліціонери шукають убивць. За інформацію обіцяють до 100 тис. грн нагороди. Того вечора сусіди побачили у подвір"ї лікаря трьох людей.

— Я живу через паркан. Десь о десятій вечора пішов спати. Внук із зятем ще надворі були. Приходе малий до мене, каже: "Діду, там, певно, когось пес покусав, бо хтось кричав і пес дуже реве". Я не відреагував, бо песеня Ярославове вічно скавліло, — розповідає сусід Федини Володимир Будзин, 67 років. — Якраз сусід знизу їхав на роботу в зміну, присвітив фарами. На подвір"ї Федини три постаті було і через паркан повтікали. Зять подзвонив знайомому із сільради, той — дільничному. Пішли на його подвір"я дивитися. Ярослав лежав ззаду за хатою, кишені штанів вивернуті. Чув, що мобільний і ключі від хати вкрали.

— Ярослав мав балотуватися в депутати обласної ради, — міркує за мотиви убивства односелець 58-річний Борис Святківський. — Може, що не поділили. А може, і через роботу життя втратив. Тут в Зимній Воді лікарня закрилася, санаторій дитячий хтось прихватив.

Із будинку загиблого нічого не вкрали.

Зараз ви читаєте новину «Головного лікаря убили скотчем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути