пʼятниця, 23 квітня 2010 01:45

Геннадій Москаль розповів про причини аварії за участю кортежу президента

Автор: фото: Віктор ШАТКОВСЬКИЙ
  Геннадій Москаль: ”Міліція сьогодні перестала бути органом, який служить народу. Вона обслуговує правлячу партію, є озброєним загоном Партії регіонів”
Геннадій Москаль: ”Міліція сьогодні перестала бути органом, який служить народу. Вона обслуговує правлячу партію, є озброєним загоном Партії регіонів”

Геннадій Москаль, народний депутат України, міністр внутрішніх справ опозиційного Кабміну пояснив причини аварійної ситуації, в яку потрапив кортеж президента України Віктора Януковича у середу, 21 квітня.

"Перш за все поясню, що відбулася аварія зі "швидкою", яка належить Державному управлінню справами. Звідси запитання: навіщо президентові пересуватися зі "швидкою"? Або до України повернулися часи політбюро зразка 1980-х, коли за Леонідом Іллічем постійно їздила така реанімаційна машина, як зараз за Януковичем?

По-друге, цьому нещасному випадку можна було запобігти. Адже аварію спричинило те, що ходові якості "швидкої" не відповідали можливостям інших машин кортежу. Усю увагу водій спрямував на те, щоб не випасти з кортежу. А це призвело до аварійної ситуації на величезній швидкості і до людських жертв", — пояснює міністр внутрішніх справ опозиційного Кабінету міністрів.

Геннадій Москаль підкреслив, що "вже не раз і не двічі групи депутатів, зокрема з "Народної самооборони" і з "Нашої України", робили запити до МВС зі скаргами на ці панські кортежі, що зупиняють пів-Києва у пробках і створюють аварійні ситуації. Населення скаржиться на кортежі Азарова, Януковича. А в МВС не зважають. Якщо знову не звернуть увагу, то можливе повторення людських жертв".

Щодо невизнання у ДАІ інформації про причетність президентського кортежу до трагедії, Геннадій Москаль зазначив, що його це не дивує, оскільки "міліція сьогодні перестала бути органом, який служить народу України. Міліція сьогодні обслуговує правлячу партію. Як колись говорили за часів СРСР про комітет Держбезпеки, що він є "озброєним загоном партії", так і сьогодні МВС є озброєним загоном Партії регіонів".

Зараз ви читаєте новину «Геннадій Москаль розповів про причини аварії за участю кортежу президента». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути