четвер, 14 травня 2020 07:10

Фермер Володимир Сердюченко повісився через борги

13 травня в селі Шевченкове Кілійської об'єднаної територіальної громади на Одещині поховали фермера 66-річного Володимира Сердюченка. Напередодні о 7:30 рідні знайшли його в зашморгу. У передсмертній записці вказав, що вкорочує віку через неврожай і борги.

— Мені коли подзвонили — не повірив. Тричі перепитав. Володимир Миколайович був фермером середньої руки. Вирощував зернові. Його господарство оброб­ляло 150 гектарів землі, яку орендував у місцевих. Через посуху весь урожай загинув. А це — значні фінансові втрати, — розповідає голова Кілійської територіальної громади Павло Бойченко, 40 років.

— За орендовані паї мав виплатити 900 тисяч гривень. Володимир Миколайович совісний. Не хотів залишити без обіцяного людей, які щодня приходили до його двору.

Ми місяць тому зверталися до найвищого керівництва держави з проханням допомогти, — додає. — Не великим сільськогосподарським корпораціям, а землеробам. Але нас не почули. Тому звертаємося знову. Бо це проблема не лише фермерів. А й сотень сімей-пайовиків, що чекають на виплати. Держава має підтримати субсидіями з державного бюджету.

Володимир Сердюченко працював у колгоспі. Після розпаювання зайнявся фермерством. Залучив сина 39-річного Ігоря.

— Торік був неврожай. Нині засуха, що й старожили такої не пам'ятають. Фермери звертаються до нас через збитки, складаємо акти. Володимир Миколайович тримав усе в собі. Певно, розумів, що ніхто не допоможе, — говорить 45-річний Олександр Остапенко, староста Шевченкового. — Був порядний і відповідальний. А в такі проблеми попав. Через втрату врожаю цього року й комбайн у поле не вигнав.

У поліції підтвердили факт самогубства.

— Лишив передсмертну записку. На тілі слідів насильства не виявили, — каже Любов Гордієвська з обласної поліції.

У Володимира Сердюченка залишилися дружина Любов Сергіївна, син Ігор, 37-річна донька та онуки. Виплати боргів тепер ляжуть на плечі родини.

Зараз ви читаєте новину «Фермер Володимир Сердюченко повісився через борги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути