четвер, 19 березня 2009 17:26

Олену Новосад застрелив колишній хлопець

У п"ятницю 6 березня 21-річна рівнянка Олена Новосад вечеряла у кафе з Романом Грипичем, 22 роки. Вони раніше зустрічалися. Хлопець хотів відновити стосунки. Після вечері пара пішла до нього.

О четвертій ранку Роман вистрелив у скроню коханої з пістолета. Викликав "швидку". 8 березня дівчина померла. Грипича затримали, порушили кримінальну справу. Він спершу визнавав провину. Жалкував. Згодом змінив покази. Каже, вистрелив випадково.

— Хлопець був п"яний. Стріляв упритул із капсульного револьвера "Магнум" 4-го калібру, — пояснює 40-річна Тамара Лисенко з обласної міліції. — Для його купівлі достатньо надати паспорт.

Олена і Роман зустрічалися понад рік. Кохали одне одного, кажуть однолітки.  Однак минулого місяця посварилися. 6 березня Грипич прийшов у кафе, де Олена працювала офіціанткою. Хотів помиритися, подарував коханій троянди. Разом вечеряли, пили пиво.

Сусіди називають Олену щирою та доброзичливою. Її мама працює продавцем на ринку, батько — різноробом на будівництві. Жили на шостому поверсі в однокімнатній квартирі. Дівчина брала участь у міських олімпіадах з хімії, після школи  поступила до технічного коледжу. Здобувала фах касира, мріяла працювати в банку, нещодавно влаштувалася офіціанткою.

— Не подобався мені цей Роман, — втирає сльози 46-річна Ірина Новосад, матір Олени. — Постійно з пістолетом ходив. Скільки разів просила її не зустрічатися з ним. Оленка жодного поганого слова про нього не сказала, з іншими хлопцями не гуляла. А в той страшний день сіла мені на коліна й попросила міцно-міцно обійняти та поцілувати. Наче відчувала біду! Ой, не вірю, що моєї єдиної донечки більше немає!

Руки жінки тремтять. Вона показує улюблені іграшки доньки, шкільні фотографії та скляну шкатулку, яку Олена подарувала їй на день народження. Батько не може говорити і йде до кімнати.

Роман Грипич — колишній контрактник Збройних сил України. Сусіди називають його  вихованим і чемним.

— Рому та його сім"ю знаю з дитинства. Ми з ним виросли на одному подвір"ї, — розповідає Ірина Жуковська, 22 роки, сусідка. — Його мама Даша добра жінка, працює покоївкою у готелі. Рома жив із нею та вітчимом. Його старша сестра замужем у Луцьку. Рідний батько навідується, допомагає.

Торік Роман потрапив у ДТП. На перехресті його збила маршрутка. Хлопець тиждень був непритомним. Після аварії втратив роботу, перебивався разовими заробітками. Знайомі кажуть, Олена не хотіла з ним зустрічатися. Той вечір був прощальним.

— Не захотіла бути з ним, а Ромка взяв та й зірвався, — припускає сусідка Гринича, пенсіонерка Зінаїда. — Не витримали нерви. А ще ж п"яний.

Дівчину вбили зі зброї, яка вільно продається

Батьки Олени не вірять у вбивство з необережності.

— Він хотів добитися близькості з Оленкою, а коли відмовила — навмисне вистрілив у голову. Доня не була п"яною. Вона ніколи не зловживала. Ми будемо добиватися справедливого розслідування, наймемо адвоката, — каже Ірина Новосад.

Роман Грипич чекає вироку у слідчому ізоляторі. Йому загрожує до 12 років ув"язнення.

Сусіди обурюються, що дівчину вбили зі зброї, яка вільно продається.

— Капсульний пістолет "Магнум" призначений для тренувальної прицільної стрільби, — пояснює продавець-консультант рибальсько-мисливського магазину "Сапсан" у Рівному. —  Він коштує від 1,5 до 3 тисяч гривень. Залежно від оздоблення. У ньому замість свинцевої кулі використовують 4-міліметровий олов"яний шарик. У гільзах немає пороху. Якщо патрони переробити — револьвер стає страшнішим за травматичну зброю.

Зараз ви читаєте новину «Олену Новосад застрелив колишній хлопець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути