Ексклюзиви
пʼятниця, 17 червня 2016 07:50

Катерина Шаповалова винесла з пожежі синів

Автор: фото надане Катериною Шаповаловою
  Катерина Шаповалова кілька хвилин не могла знайти дітей у задимленій квартирі. Сини Дмитро (на фото ліворуч) і Микита тихо сиділи на дивані й не озивались на голос матері. Боялися покарання
Катерина Шаповалова кілька хвилин не могла знайти дітей у задимленій квартирі. Сини Дмитро (на фото ліворуч) і Микита тихо сиділи на дивані й не озивались на голос матері. Боялися покарання

— Дети ко мне забежали в семь утра. Мы поиграли чуть-чуть. Потом я попросила их пойти в зал посмотреть телевизор. Я одевалась. Через 15 минут услышала ужасный грохот в детской. Выхожу, а вся квартира в дыму, — згадує 22-річна Катерина Шаповалова з міста Мелітополь Запорізької області.

8 червня в її трикімнатній квартирі на бульв. 30-річчя Перемоги загорілася дитяча. Жінка винесла з вогню синів 4-річного Микиту та Дмитра, рік і 9 місяців. Живуть на четвертому поверсі.

— Може, малі бавилися сірниками й підпалили книжку, палас чи іграшку? Я не знаю. Тоді зачинили двері й прийшли мене будити. Вікно й двері в їхній кімнаті були закриті. Воно там тліло собі півгодини, — говорить Катерина. — Коли відчинили двері, спалахнуло за лічені хвилини. Був такий густий дим, що я загубила дітей. Кликала сусідів, але всі бігли вниз. У мене була істерика. Прийшла лише сусідка з третього поверху. Била мене по щоках, аби я від диму не знепритомніла. А діти сиділи на дивані в найбільшій кімнаті. Боялися, що сваритиму. Схопила їх і піднялася до сусідів. Ті дали мені халат.

— Коли під'їзд трохи провітрили, 15 людей із будинку вийшли самі. Одного чоловіка ми зняли за допомогою автодрабини з п'ятого поверху, — розповідає начальник чергової зміни 35-річний Дмитро Трофімов зі служби з надзвичайних ситуацій. — За півгодини все погасили.

Дітей виписали з лікарні, зараз живуть із батьком 23-річним Євгеном. Він та Катерина розлучаються. У жінки опіки верхніх дихальних шляхів і рогівки очей.

— Вціліла тільки моя кімната, але її залили водою. Ще цілий один шкаф у коридорі. Решта вигоріло. Вікна й техніка поплавилися. Ще маю ремонтувати під'їзд. Стіни на четвертому та п'ятому поверхах закоптилися.

Зараз ви читаєте новину «Катерина Шаповалова винесла з пожежі синів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути