Ексклюзиви
пʼятниця, 25 листопада 2011 06:15

Едуард Багоянц катував своїх дружин

З 10 листопада Гірницький райсуд Макіївки Донецької області слухає справу 64-річного Едуарда Багоянца. 29 квітня він зарізав 22-річного Євгена Панова. Вдарив ножем 16 разів, відрізав губу, виколов очі. Квартиру облив бензином і підпалив. Так помстився його матері — своїй співмешканці Олені Пановій.

— Он не мог меня найти, — плаче 47-річна Олена Панова. — Всю злость излил на сына. Если бы не Женя, убил бы меня.

Вона познайомилася з Едуардом торік у липні. Жили разом.

— Перетворив моє життя на пекло, — продовжує російською Олена. — Карав за найменшу провину. Хотіла утекти, але не могла. У вересні він заманив мене на орендовану квартиру в Донецьк, побив. Казав: "Я тебе люблю і не відпущу". Підставив мені ножиці під печінку. "Втечеш, поріжу на шматочки і закопаю у посадці". Я чекала, коли догорить цигарка. Доки він підкурював іншу, стрибнула з балкона. Думала, як уб'юся, то хоч поховають мене по-людськи.

Олена Панова випала з третього поверху. Зламала ноги, таз та хребет. Лежала нерухомо два місяці. Ховалася від Едуарда Багоянца у місті Харцизьк.

— У лікарню до мене приїжджали його дружки, погрожували, вимагали написати, що не маю претензій. Ми його все одно відкупимо, кажуть, а він тобі цього не простить. У них знайшовся якийсь друг у Київському райвідділі міліції Донецька, який зробив, що зі мною був нещасний випадок. Скаржитися до міліції сенсу не було.

Доки вона лікувалася, Едуард жив у її трикімнатній квартирі у Макіївці. Єдиний син Євген переїхав до бабусі.

— Женя збирався на весілля до друга та зайшов до нашої квартири за парадною сорочкою, — каже Олена Панова. — Багоянц там його і підстеріг.

За місяць до знайомства з Оленою Багоянц вийшов із в'язниці. Відбував покарання за вбивство попередньої дружини Марії Арсентьєвої. 18 квітня 2001 року він заманив її на дачу у Волноваський район, дев'ять разів ударив ножем і вирвав плоскогубцями 22 золоті коронки.

— Сначала тушил бычки об портрет моей дочери, — згадує 85-річний Іван Арсентьєв, батько загиблої. — Випалив очі на портреті і перейшов на доньку. Покромсав її личко.

— Він вийшов через нашу міліцію, — каже 53-річна Тетяна Арсентьєва, сестра Марії. — Бо вони зробили з убивства битовуху. Маша прожила з Багоянцем усього вісім місяців і розлучилася. Але здихатися не могла. Він просто розкромсав її. Експертиза довела, що він вставляв ніж та прокручував його, як веретено. Ще у живої сестри виривав плоскогубцями зуби. А слідчий Валерій Осадчий написав: "Спричинити страждання наміру не було, вбивство не жорстоке".

Тіло сестри побачила 20 квітня. Поряд — ніж, плоскогубці і коронки.

— Ось усі докази жорстокості, — показує знахідку. — Але наші сищики чогось усе це не помітили.

Першою дружиною Багоянца була Олександра М'яка з райцентру Волноваха. Їй чоловік 1997-го порізав щоки та шию бритвою, на ходу викинув з машини та спалив будинок. За це його теж не судили.

— Розумію, чому жінки боялися цього монстра, — говорить Тетяна Арсентьєва. — Моїй Маші він погрожував: "Я проткну твого сина спицею, вирву серце і привезу тобі ще тепле". Одного разу штовхнув її у яму в гаражі. Маша зламала ноги, але мені боялася признатися. Усі жінки, в яких закохувався Багоянц — красиві, розумні, забезпечені, молодші. Рятувалися від самотності та сходилися з цим уродом, а потім не могли здихатися.

Суд починає заслуховувати справу. Заводять Едуарда Багоянца — невисокого сивого лисуватого чоловіка у дорогій куртці.

— Посмотри на мою дочь, урод! — Іван Арсентьєв кидається до клітки з портретом загиблої доньки Марії.

Багоянц спокійно обертається спиною, ігнорує крики. Прокурор зачитує обвинувачення.

— Я не понимаю русский, — каже Едуард Багоянц судді. — Переведите уголовное дело на армянский.

Прокурор заперечує. Говорить, що підсудний вчився у російській школі і 30 років живе в Україні.

— Будь ты проклят, — кричить Олена Панова підсудному.

— Пошла… — посміхається той.

Арсентьєви звинувачують правоохоронні органи.

— Він знущався над донькою. Я писав скарги у міліцію і прокуратуру. Благав: врятуйте доньку! — плаче Іван Арсентьєв. — Вони плювали на все. Аж доки він Машу не зарізав. Потім я просив посадити його на більше. А вони посадили на мінімум — 12 років. Прокуратура ще й вибачалася перед їхньою діаспорою. Мовляв, не можемо дати менше, бо потерпілі багато кляуз пишуть. І тих він не відсидів. Просидів тільки дев'ять років.

Усі потерпілі бояться, що Багоянц їх покарає.

— Він сміється: "Вышки все одно нет. Отсижу, выйду и всех найду", — каже Іван Арсентьєв.

— Мені хвалився: "Я на зоне живу лучше, чем вы на свободе. Личный холодильник, личный слуга. Новый год встречаю с черной икрой. За 50 гривен покупаю любое поощрение", — додає Олена Панова.

Зараз ви читаєте новину «Едуард Багоянц катував своїх дружин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

28

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути