Ексклюзиви
пʼятниця, 28 грудня 2018 07:50

"Єдиний раз побачив донечку, коли забирав із моргу"

Автор: www.vk.com
  Перша вагітність Марини Салій із Житомира закінчилася викиднем. Під час другої — в жінки на восьмому місяці стався напад гострого панкреатиту. Померла разом із немовлям
Перша вагітність Марини Салій із Житомира закінчилася викиднем. Під час другої — в жінки на восьмому місяці стався напад гострого панкреатиту. Померла разом із немовлям

— Из больницы позвонили в три ночи. Сказали, Марину везут на операцию. Толком ничего не объяснили. Был там через 20 минут. Врачи сообщили, что ни жену, ни ребенка спасти не удалось, — розповідає 24-річний Григорій Салій із Житомира.

11 грудня він поховав дружину 24-річну Марину й доньку. У жінки на восьмому місяці вагітності раптово розвинувся панкреатит — запалення підшлункової залози. Їй зробили кесарів розтин. Проте врятувати її та дитину не вдалося.

— До вагітності Марина мала гастрит. Регулярно обстежувалася, лікувалася. На підшлункову ніколи не скаржилася, — говорить Григорій. — Перша вагітність дружини закінчилася викиднем. За другим дитям сильно береглася.

На 28-му тижні в неї різко почав боліти живіт. Її поклали на збереження. Додому виписали з болями. Скаржилася, коли малюк перевертався. За день до смерті збирала документи на декрет. Їздили разом до неї на роботу. Повернулися, повечеряли і дружину знудило. Вночі зробилося геть погано. Викликав "швидку".

Після обстеження Марину Салій поклали до реанімаційного відділення. Медики запевняли: з дитиною все гаразд.

— Зібрався консиліум. Один із лікарів сказав: "Ваша дружина у важкому стані. Не можемо зняти інтоксикацію. Підшлункова відмирає", — продовжує. — Марині в спину вкололи анестезію, болю не відчувала. Весь час лежала на правому боці під крапельницями. Говорила зі мною — про майбутнє, дитину, роботу. На ніч я поїхав додому. Більше Марину живою не бачив.

— Дружину повезли на кесарів, коли мозок був мертвий, а серце ще билося. Дитя померло від інтоксикації в утробі, — плаче Григорій. — Але й без того шансів не мало, бо восьмимісячне, пояснили лікарі. Єдиний раз побачив свою донечку, коли забирав її та дружину з моргу.

Марина та Григорій познайомилися в соціальній мережі 2014-го. За кілька місяців почали жити разом. Офіційно одружилися наприкінці 2016 року. Жінка працювала на "Новій пошті", чоловік виготовляв гіпсову плитку.

Родичі Марини звинувачують у її смерті лікарів. Мовляв, вчасно не виявили хворобу і затягнули з кесаревим розтином. Із відповідною заявою звернулися в поліцію.

Під час першої госпіталізації все зробили за протоколом. Лишати жінку на стаціонарі не було потреби. Коли вагітна потрапила до лікарні вдруге, в неї розвинувся гострий панкреатит. Передбачити його було неможливо, кажуть у Житомирському обласному перинатальному центрі.

— Кесарево сечение долго не начинали, потому что пытались спасти женщину. Но у нее была такая форма панкреатита, при которой необратимые процессы происходят за сутки. Она была обречена, — говорить 54-річна Олена Астрейко, заступник головного лікаря Житомирського обласного перинатального центру.

— Гострий панкреатит може вбити людину за добу, — каже терапевт Олександр Рильцов, 43 роки, з Харкова. — Болі починаються раптово. Супроводжуються нудотою і блювотою. За короткий період часу підшлункова залоза сама себе перетравлює. В молодих людей вона активна, повна ферментів. У випадку із вагітною встановити під час розтину, коли саме підшлункова перетравила себе — за життя чи після смерті, — неможливо.

Зараз ви читаєте новину «"Єдиний раз побачив донечку, коли забирав із моргу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути