пʼятниця, 26 січня 2018 06:05

Димінський удає із себе політичного втікача

Львівський бізнесмен 62-річний Петро Димінський поскаржився в комісію Інтерполу. Просить не оголошувати його в міжнародний розшук. Документи надійшли начальнику департаменту Інтерполу та Європолу Міністерства внутрішніх справ України Василю Неволі.

— Димінський удає із себе політичного втікача за прикладом колишньої влади. Намагається уникнути екстрадиції. Мовляв, його переслідують, бо телеканал критикує владу. Хоче скористатися тим, що Інтерпол "політичних" не видає. Ми надамо їм інформацію, що справа проти бізнесмена не пов'язана з жодними політичними мотивами. Переслідування має винятково кримінальний характер через смертельне ДТП, — каже 40-річний Артем Шевченко, речник Міністерства внутрішніх справ України.

Петро Димінський — власник футбольного клубу "Карпати" й телеканалу "ЗІК". 18 серпня торік на трасі Львів — Краковець "Мерседесом" протаранив "Опель" 31-річної Наталії Тріли. Провину за ДТП узяв на себе охоронець мільйонера Андрій Борщ, 43 роки. За два дні після аварії бізнесмен вилетів приватним літаком до швейцарської Женеви. Досі не повернувся. Його адвокати заплатили матері загиблої Марії Трілі. Вона відмовилася від матеріальних претензій. Однак експерти довели, що за кермом був Димінський. 12 грудня його оголосили в розшук.

У травні 2017 року Інтерпол припинив розшук колишнього президента України 67-річного Віктора Януковича та його сина Олександра. Всю інформацію про них видалили з бази. Також зняли з міжнародного розшуку двох чиновників режиму Януковича — колишнього главу Адміністрації президента 53-річного Андрія Клюєва та екс-міністра енергетики і вугільної промисловості Едуарда Ставицького, 45 років. Міжнародна поліція відмовилася брати в роботу справу нардепа 48-річного Олександра Онищенка, якого в Україні звинувачують у завданні державі збитків на 3 млрд грн. Ці кримінальні переслідування в Інтерполі визнали політичними.

Зараз ви читаєте новину «Димінський удає із себе політичного втікача». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути