пʼятниця, 22 листопада 2019 07:40

Двоє братів учаділи в хаті

У Медведівці Чигиринського району на Черкащині поховали 3-річного Богдана і 2-річного Кирила Довганів 20 листопада. Вони вчаділи в хаті під час пожежі 18 листопада. Їхній 8-місячний брат перебуває в реанімації.

— Стан дитини вкрай важкий. Має опіковий шок, ушкоджені дихальні шляхи, — каже Сергій Носенко з обласної дитячої лікарні. — Уражені ділянки шкіри закриваємо штучною.

Мати 21-річна Наталія Довгань виховувала дітей сама. Близько 11:00 вклала синів спати. Сама поралася по господарству. Побачила з вікна чорні клуби диму й кинулася до хати. На крик прибіг сусід 31-річний Роман Холод. Він до приїзду медиків намагався реанімувати дітей.

— Хату затягло димом, нічого не видно. Вогню не було, все тліло. Відкрив вікно, щоб побачити дітей. Були непритомні. Вхопив меншого. Вдихнув йому повітря в рот і він задихав, а потім закашляв. Його віддав своїй дружині. Сам рятував старших, — згадує Роман, ветеран АТО. — По 7 хвилин робив їм штучне дихання і масаж серця. На жаль, спасти не вдалося.

Наталія з дітьми жила бідно. Але доглядала їх гарно, каже сільський голова 60-річний Олексій Лавріненко.

— У кімнаті був умікнутий дуйчик. Зайнялося від перегріву чи закорочення електромережі, — говорить Олексій Лазоренко із Чигиринської служби надзвичайних ситуацій. — Хата не провітрювалась. Утворився чадний газ, діти потруїлися.

Справу розслідує поліція за статтями про порушення вимог пожежної безпеки та невиконання обов'язків по догляду за дітьми.

Зараз ви читаєте новину «Двоє братів учаділи в хаті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути