Ексклюзиви
середа, 09 січня 2019 07:30

Двох студенток знайшли вбитими
3

Букет Йилдиз (на фото)  і Зейнеп Хусюнбей з Туреччини навчалися на другому курсі Харківського університету імені Василя Каразіна. Разом винаймали квартиру
Фото: WWW.KHARKOV.COMMENTS.UA
Зейнеп Хусюнбей
Підозрюваного у вбивстві двох студенток Цокмеза Гусну Цана поліцейські затримали на кладовищі турецького Стамбула. Приходив туди на могилу батька. З собою мав пістолет і ніж. Припускають, що хотів скоїти самогубство

Студенток 20-річну Букет Йилдиз і 22-річну Зейнеп Хусюнбей знайшли з перерізаним горлом в орендованій квартирі Харкова 3 січня. Обоє родом із Туреччини. Навчалися на другому курсі університету ім. Василя Каразіна.

— У поліцію звернулися друзі дівчат. Сказали, що ті третій день не відповідають на дзвінки, — говорить Сергій Чиж з обласної поліції. — Поліцейські відчинили квартиру, де жили студентки. Повсюди були калюжі крові, розкидані речі.

Попередньо студенток убили 31 грудня. Із квартири зник принтер, ноутбук і мобільні телефони дівчат. Зейнеп і Букет знімали житло майже два роки. На плиті в кухні були ввімкнені всі конфорки. Але запах газу в під'їзді не відчувався. Не чули мешканці й криків у ймовірний день злочину.

Незадовго до вбивства Букет скаржилася батькам на колишнього коханого, який її переслідував. Хлопця звати Цокмез Гусну Цан. Він кілька разів прилітав до Харкова навідати дівчину. Але стосунки між ними зіпсувалися. Під час останньої зустрічі посварилися в торговельному центрі. Говорили на підвищених тонах. За студентку заступилися відвідувачі закладу. Хлопець тоді назвав себе Містер Ікс і пішов.

Букет — дочка помічника лідера республікансько-народної партії одного з регіонів країни. Родичам студенток повідомили про їх загибель. Після необхідних експертиз вони зможуть забрати тіла дівчат на батьківщину.

20-річний Цокмез Гусну Цан 2 січня виїхав з України. За три дні турецька поліція затримала його на батьківщині. Ховався на кладовищі.

У Харків до Букет хлопець приїхав 31 грудня. Дівчина пояснила, що більше з ним зустрічатися не хоче.

— Він спустився вниз, але потім повернувся в квартиру. Коли увійшов, Букет саме розмовляла з новим бойфрендом із Німеччини по відеочату. Цокмез вирвав у неї з рук телефон, убив дівчину. Два дні продовжував від її імені переписуватися з родичами студентки та хлопцем, — розповідає Фарід Алієв, директор Харківського представництва Союзу турецько-українських ділових людей. — Зейнеп у цей час ходила по магазинах. Цокмез зустрів її біля вхідних дверей. Там і зарізав.

Знайомі затриманого розповіли, що два-три місяці тому він захопився фільмами про вбивство людини.

Цокмеза можуть судити на батьківщині, оскільки вбиті ним дівчата звідти ж родом. За турецьким законодавством, йому загрожує смертна кара.

Зараз ви читаєте новину «Двох студенток знайшли вбитими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути