пʼятниця, 16 листопада 2018 07:40

Двоє дітей і жінка згоріли в будинку

У місті Узин Білоцерківського райо­ну на Київщині згоріла хата 19-річної Наталії Мельничук у ніч на 6 листопада. Загинули її діти — 2-річний Іван, 10-місячна Валерія і сусідка 32-річна Ольга Маєвська, яка за ними наглядала.

— Прокинулася о першій ночі від гуркоту, — згадує 52-річна Любов Титарчук, сусідка Наталії Мельничук. — Запитала в чоловіка, що сталося. А він: "У сусідів хата горить".

Жінка веде до згарища. На мотузках висить дитяча білизна.

— Отут стояла пластмасова веранда. Вогонь сягав вище дерев, — показує обгорілі гілки. — До хати не підійти. Жар, іскри. Ми подзвонили пожежникам. Приїхали хвилин за 20. Вогонь гасили більше трьох годин. Коли зайшли всередину, побачили малих. Лежали, як вуглики.

— Я знав, що в хаті діти. Але зайти туди було нереально, — згадує 56-річний Юрій Титарчук, чоловік Любові. — Всередині все палало. Полум'я валило з вікон, з-під шиферу. Наступного дня експерти сказали, що діти задихнулися чадним газом.

Наталія Мельничук мешкала з матір'ю, чоловіком і двома дітьми у глиняній хаті в Узині.

— Наташина мама пила, гуляла, билася. Минулого місяця померла. Від чого — не знаємо, — кажуть сусіди.

У 16 років Наталія народила Івана.

— Її жених був із багатої родини, — каже Любов Миколаївна. — Хотів жити разом, але його батьки не дозволили. Під час якоїсь пиятики Наталка його підрізала. Але кримінальну справу не відкривали, зам'яли. Після того вони розійшлися. Наталка поїхала до Білої Церкви. Через якийсь час повернулася з новим чоловіком — Артьомом. І з ще одним дитям. Тільки отримали за нього гроші, відразу поїхали назад. Винайняли квартиру. Гроші прогуляли і повернулися. За цей час їм відрізали газ і світло. За електрику розрахувалися — то підключили. Грілися дуйчиками. Певно, проводка не витримала, загорілася.

Наталка з чоловіком працювали в нічну зміну на місцевому заводі.

Ольга Маєвська жила неподалік. У неї лишився 5-річний син.

— Ольга теж пила, — продовжує Любов Титарчук. — Якось я понесла Наташиним дітям яблука. Стукаю, стукаю — тиша. Заходжу, а няня спить на дивані п'яна. Скрізь розкидані рюмки, одноразові стаканчики. Як можна було лишати дітей на таку людину?

Деталі пожежі з'ясовують поліцейські. Поховати дітей допомогли соціальні працівники. Після трагедії Наталії з чоловіком в Узині не бачили. Припускають, що виїхали до Білої Церкви.

Зараз ви читаєте новину «Двоє дітей і жінка згоріли в будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути