вівторок, 20 серпня 2013 05:00

"Дві тисячі оренди в місяць, на 60 тисяч товару. Одна ніч, і немає нічого"

Автор: фото: ОЛЬГА КАМЄНЄВА
  Відвідувачі столичного ринку Оболонь 15 серпня ідуть повз згарище з магазинів-ролетів. Напередодні вночі там вигоріло 600 ”квадратів” території з ятками
Відвідувачі столичного ринку Оболонь 15 серпня ідуть повз згарище з магазинів-ролетів. Напередодні вночі там вигоріло 600 ”квадратів” території з ятками

— "Охранники — дебилы, вчера нас не пускали, — кремезний пожежник заливає водою залишки магазину-ролету на столичному ринку "Оболонь", що по вул. Героїв Дніпра, 41. Увечері 14 серпня тут сталася пожежа.

Першим загорівся дерев'яний каркас павільйону з овочами й фруктами, полум'я перекинулося на ятки з бакалією. Охоронці почали гасити, та за кілька хвилин вогонь охопив 600 "квадратів" ринку.

—  Стою на балконі, курю, а тут — "Бум!". Наче гранату зірвали, — згадує 21-річна Віталіна Бажан із будинку навпроти ринку. — Люди почали кричати, дим піврайону затянув. Бахкає, горить, клубиться. Під'їжджають чотири пожежні машини, сирени виють, а їх не впускають. Пожарніки матюкаються, а охранніки туплять перед воротами.

Пожежу гасили 93 рятувальники на 17 машинах.

Зранку 15 серпня ринок обгороджений червоною стрічкою. Більшість відвідувачів юрбляться біля згарища. Там вигоріли прилавки, у даху видно діри. Навколо валяються залишки прасувальних дощок, побутової техніки.

— Приїхали без води, ні один гідрант на ринку не працював. Качали з міліцейського гуртожитку за півкілометра. В одного мужика вкрали чотири банки меду, — юрба жінок обговорює пожежу біля купи обсмалених трусів.

— А в мене вчера серце боліло. Ше думала, що в когось із родичів буде проблема, а тут місце роботи згоріло. Це моя ролєтка, — 54-річна Віра дивиться на спалену ятку з крамом. — Дві тисячі оренди в місяць, на 60 тисяч товару. Одна ніч, і нічого немає.

— Оце все, що лишилося від робочого місця, — заплакана огрядна жінка показує синього фартуха. — Там даже собака згоріла. На ніч її там закривали як сторожа. Главний інженер попереджав директора, що пожарна безопасность тут нульова. Але ж начальству головне — бабки. Пожарка перший раз навіть заїхати не змогла, так тут тісно. Товару згоріло на мільйони.

У павільйоні працюють експерти лабораторії Державної служби з надзвичайних ситуацій. Установлюють причину займання.

— Уночі бачила, що тут феєрверки пускали. Крім того, гроза була. Може, блискавка попала, — припускає 32-річна Валентина Згурська, яка торгувала китайським посудом.

У дирекції ринку версію підпалу відкидають. Підраховують збитки.

— Гарантую, що всім продавцям надамо місця для продовження роботи. Компенсації отримають тільки ті, хто має офіційний договір, — каже заступник директора ринку Олександр Ходоковський.

Зараз ви читаєте новину «"Дві тисячі оренди в місяць, на 60 тисяч товару. Одна ніч, і немає нічого"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути