вівторок, 08 серпня 2017 07:35

Дванадцять людей загинули в ДТП за вихідні

За минулі вихідні, 5 і 6 серпня, в Україні сталася низка автокатастроф. Загинули 12 людей, за офіційними даними. Троє з них — діти.

6 серпня близько 20:30 неподалік селища ­Баришівка на Бориспільській трасі під Києвом зіткнулися "Жигулі" й "Опель". Рухалися назустріч. Загинули семеро людей.

— В автомобілі ВАЗ їхала родина ромів — четверо братів, їхня 10-річна сестра та племінниця, 8 років. 44-річний водій обганяв фуру, виїхав на зустрічну смугу. Лоб в лоб зіткнулися з "Опелем". Удар був такої сили, що від "Жигулів" залишився тільки багажник, — каже Микола Жукович із Київської обласної поліції. — Усі чоловіки і старша дівчина загинули. 8-річну забрали в лікарню. Врятувати не змогли, на ранок померла.

36-річної пасажирки "Опеля" теж не стало. 29-річний водій — живий. Двох пасажирів забрали до Бориспільської центральної районної лікарні. Їх мав обстежити лікар-травматолог Юрій ­Мурдза. Він був п'яний, за словами родичів. Молодша медсестра — теж. Викликали поліцію. Алкотестер показав понад 1,7 проміле алкоголю в крові лікаря.

У Києві на вул. Садовій дачного масиву Осокорки ввечері 6 серпня водій "Шевроле Лачетті" на повороті пішов на обгін, за словами свідків. Потім різко повернув у свій ряд. Авто почало кидати в різні боки. Його винесло на узбіччя, де гралися троє дітей. 9-річна дівчина з велосипедом відлетіла на десяток метрів. Померла дорогою до лікарні у "швидкій".

— 7-річну дівчинку забрали з переломами кінцівок до травматології. У хлопчика, її ровесника, — переляк, — розповідають у столичній поліції. — Натовп людей хотів вчинити самосуд над водієм. Їх зупинили поліцейські. У крові водія виявили 2,23 проміле алкоголю (1,3 проміле — середній ступінь сп'яніння. При 0,3 проміле сідати за кермо не рекомендують. — ГПУ). У салоні валялася порожня пляшка з-під пива.

У селі Білка Іванівського району на Одещині 5 серпня зіштовхнулися "Пежо Комбі" та вантажівка "Даф".

У легковику їхала 33-річна жінка з синами — 11 та 6 років. Жінка загинула. Її тіло рятувальники діставали з авто за допомогою спецінструменту. Старшого хлопця у тяжкому стані забрали до Одеської обласної дитячої лікарні. Молодшого лікують у районній.

У селі Велика Каратуль Переяслав-Хмельницького району на Київщині водій "Жигулів" збив трьох дівчат у ніч на 7 серпня. За кермо сів напідпитку.

— Сестри 20 та 18 років проводили 14-річну подругу додому з дискотеки. На тротуарі їх збили "Жигулі", — говорить Микола Жукович із поліції Київщини. — Дівчата живі, але у вкрай тяжкому стані в реанімації. Мають переломи рук, ніг, травми голови. Водія затримали. У його крові було 1,8 проміле алкоголю. Пояснив, що випивав із друзями пиво. Дорогою відволікся на магнітолу, почув удар. Його затримали.

У столиці в ніч на 7 серпня на просп. Бажана автомобіль KIA Чеського посольства збив двох чоловіків — 24 та 26 років.

Перебігали дорогу. Ударом їх відкинуло на 20 м. Обоє загиблих родом із Житомирської області. На Броварській окружній дорозі під Києвом фура насмерть збила велосипедиста. Аварія сталася на пішоходному переході ввечері 6 серпня.

76  622 автомобільні аварії сталися в Україні за перше півріччя 2017-го. У середньому — 423 ДТП на добу. Торік було 397. Найбільше зіткнень відбуваються на Миколаївщині, Львівщині й Тернопільщині. Серед основних причин — поганий стан доріг, порушення правил дорожнього руху, нетверезе водіння.

Зараз ви читаєте новину «Дванадцять людей загинули в ДТП за вихідні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути