четвер, 16 квітня 2020 06:26

Дружину колишнього міністра звинувачують у брехні

Прокуратура просить взяти під цілодобовий домашній арешт 41-річну Марину Козерод із села Чайки під Києвом.

Вона — дружина колишнього міністра закордонних справ 57-річного Леоніда Кожари, якого підозрюють у вбивстві товариша — столичного бізнесмена Сергія Старицького, 56 років. Марину Козерод звинувачують у наданні завідомо неправдивих свідчень у цій справі.

Старицького знайшли з простреленою головою в кухні будинку Кожари в селі Чайки ввечері 21 лютого. Він гостював у товариша, з ним і його дружиною випивали. Господарі казали поліцейським, що гість сам застрелився.

Слідство місяць вивчало докази, проводили експертизи. Мають підтвердження, що Кожара застрелив товариша, а потім інсценував його самогубство. Підозрюваного взяли під варту 27 березня. Тоді ж до слідчих із письмовою заявою звернулася Марина Козерод. Заявила, що її чоловік невинний. До смерті Старицького причетна вона.

— Жінка збрехала слідству, аби її чоловік уникнув кримінальної відповідальності. Казала, що побачила пістолет у руках загиблого. Підійшла до нього і намагалася відібрати зброю. Під час боротьби пролунав постріл і гість упав на підлогу. Її чоловіка в цей момент не було в кімнаті, — говорять у пресслужбі Нацполіції. — Стенограму із суду проаналізували і знайшли низку розбіжностей з матеріалами провадження. Аби перевірити покази, підозрювана відтворила події того вечора. Експерти дійшли висновку, що дружині ексміністра невідомі всі обставини події. Тож вона не може бути причетна до вбивства.

За неправдиві свідчення її можуть ув'язнити на п'ять років.

Зараз ви читаєте новину «Дружину колишнього міністра звинувачують у брехні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути