четвер, 14 травня 2020 07:45

"Дружині занесли інфекцію, почався сепсис"

Автор: ФОТО НАДАНЕ СВЯТОСЛАВОМ НАУМИЧЕВИМ
  Олені Наумичевій з Енергодара Запорізької області зробили кесарів розтин на восьмому місяці вагітності. Дитина з’явилася на світ мертвою, за словами медиків. Майже за півтора місяця не стало й породіллі
Олені Наумичевій з Енергодара Запорізької області зробили кесарів розтин на восьмому місяці вагітності. Дитина з’явилася на світ мертвою, за словами медиків. Майже за півтора місяця не стало й породіллі

В Енергодарі Запорізької області померла новонароджена донька 34-річної Олени й 32-річного Святослава Наумичевих 10 березня. Породіллі робили кесарів розтин на восьмому місяці вагітності.

Після пологів почалися ускладнення. Жінку перевезли в обласну лікарню. За життя Олени медики боролися 43 дні, але врятувати її не вдалося.

Розтин показав, що дитина задихнулася в утробі матері. А Олена померла від розладу функцій життєво важливих органів і систем. Хоча рідні стверджують, що проблем зі здоров'ям не мала. Жінку поховали 24 квітня. З нею в могилу хотіли покласти новонароджену доньку. Але тіло дитини зникло.

— Це була бажана й планована вагітність. Дуже чекали на народження первістка. Дружина всю вагітність добре почувалася. Ускладнень чи загрози не було, — розповідає Святослав Наумичев. — Того ранку все було, як звичайно. Я пішов на роботу. А дружина — на курси англійської мови. Там їй раптово стало зле. Почалися виділення. До пологового — 100 метрів, Олена одразу туди пішла. Її прокесарили. Мені сказали, що дитина мертвонароджена. А в дружини після пологів відмовили нирки. В тяжкому стані її перевезли в реанімацію й підключили до апарата штучної вентиляції легень. Відтоді Олені тільки гіршало. Коли ми з нею востаннє розмовляли телефоном, казала, що все добре і їй мають зупиняти кровотечу. Але в лікарні говорять, що кровотечі не було.

Наступного дня за наполяганням рідних жінку в тяжкому стані доставили санітарною авіацією у відділення реанімації та інтенсивної терапії Запорізької обласної лікарні.

— Аналізи відрізнялися від енергодарських. Низький гемоглобін свідчив про крововтрату. Комп'ютерна томографія показала, що в дружини пробита легеня після підключення до апарата штучної вентиляції. Аналіз — що під час кесаревого розтину занесли інфекцію, почався сепсис, — додає. — Їй видалили матку, селезінку, двічі чистили кишківник. Була на діалізі, бо нирки не працювали. За тиждень до смерті почалося відшарування сітківки на очах і вона осліпла. Ми боролися 43 дні. Олена весь час була притомна. Підтримували її, як могли, і просили не здаватися. Не шкодували грошей. Тільки за чеками пішло понад 200 тисяч гривень. Нічого не допомогло. А тоді ще й шокували новиною про зникнення тіла дитини. Було на розтині в області. Звідти хтось забрав його з довідкою. Її мені віддали, а тіло до моргу в Енергодарі не доїхало. Одні кажуть, мою доньку поховали як біоматеріал, другі — що кремували. Але жодних документів і записів немає. Крім того, я не давав на це дозволу.

Святослав Наумичев звернувся в поліцію. Каже, не хоче, аби ще хтось постраждав від дій медиків. Слідчі відкрили кримінальне провадження у зв'язку з професійною недбалістю лікарів, внаслідок якої померла жінка.

Оцінити дії медиків має комісія незалежних експертів, створена департаментом охорони здоров'я Запорізької обласної державної адміністрації. Однак вона розпочне роботу після карантину, каже головлікар Енергодарської спеціалізованої медико-санітарної частини Андрій Бредихін.

— Цю ситуацію ретельно проаналізує консиліум лікарів. Комісія зробить це після карантину, орієнтовно у другій половині травня, — каже Бредихін.

Зникнення тіла дитини в медзакладі не коментують.

Зараз ви читаєте новину «"Дружині занесли інфекцію, почався сепсис"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути