пʼятниця, 18 травня 2018 06:50

"Допитувалися, де гроші. Вона не призналася"

— Мені вночі подзвонили, що горить хата та літня кухня в сусідів. Вибіг, а на дворі від вогню світло, як удень. Пожежники приїхали за сім хвилин. У будинках знайшли обгорілі тіла господарів. Пізніше з'ясувалось, що перед підпалом їх убили, — каже 49-річний Сергій Когут, голова Солобковецької сільської громади в Ярмолинецькому районі на Хмельниччині.

Його сусідів 83-річну Валентину Шевчук та 76-річного Миколу Копаєва вдома вбили грабіжники. Жінці проломили голову, чоловіка задушили. Тіла підпалили.

— Валентина колись працювала в торгівлі. Жила небідно. Певно, тому до неї і полізли, — продовжує Сергій Анатолійович. — Із Миколою Копаєвим років вісім, як зійшлася. Він тоді з родини пішов, не мав де жити. Валя пустила його до себе в літню кухню. Разом порали невелике господарство — курей, качок, город обробляли.

Валентина Шевчук має двох синів 56 та 53 років. Микола Копаєв жив у сусідній Соколівці, у нього лишився дорослий син.

— Усі сусіди збіглись, помагали тушити вогонь. Врятувати хати не вдалося. Лишились тільки стіни, — говорить Сергій Когут.

Ховали загиблих у закритих ­трунах.

— Валю ще можна було впізнати, а Микола обгорів увесь, — згадує сусід Валентини, називається Мирославом. — Після цієї історії люди в селі запанікували. Це ж до кожного можуть прийти. Кажуть, Валю катували. Допитувалися, де гроші. Вона не призналася. То їй і дали по голові. Жінка у возрасті, багато не треба — зразу впала замертво.

У вбивстві та підпалі підозрюють 25-річного Олександра Горобняка і 28-річного Миколу Нагорняка. Їх затримали за тиждень на Житомирщині, куди вони поїхали на роботу. Олександр після закінчення школи наймався працювати до односельців. Разом із дружиною 23-річною Яною виховують чотирьох дітей. Микола — із сусідніх Глушківців.

— Не вірю, що чоловік міг піти на вбивство. Як мені тепер одній дітей піднімати? — плаче Яна Горобняк.

— У Сашка в селі гарна хатка. Провели туди воду, газ. За дітьми гляділи. Ніде не вчився після школи, бо й батьки його так само — ходять наймаються на роботу, — каже Когут. — У селі ніхто повірити не може, що таке зробив. Нормальний був хлопчина — не випивав, не дебоширив. Після того, що сталося, ніяк себе не видавав. Ходив селом, із людьми вітався.

Грошей у вбитої жінки грабіжники не знайшли. Забрали дві колонки до магнітоли радянського зразка, за даними поліції.

Підозрюваних на час слідства взяли під варту без права на заставу. Їх можуть ув'язнити довічно.

Зараз ви читаєте новину «"Допитувалися, де гроші. Вона не призналася"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути