Ексклюзиви
вівторок, 13 грудня 2016 07:10

До банди грабіжників входив колишній міліціонер

Автор: ФОТО З САЙТА www.kasyan.pravda.com
  Ігоря Касьяна арештували на два місяці без права внесення ­за­ст­ави
Ігоря Касьяна арештували на два місяці без права внесення ­за­ст­ави

Поліцейські затримали вісьмох чоловіків, яких підозрюють у серії пограбувань будинків та офісів у Київській області. Один із членів банди — колишній працівник управління по боротьбі з організованою злочинністю МВС Ігор Касьян. Його арештували на два місяці без права внесення застави.

— Ветеран органів внутрішніх справ Ігор Касьян — вагома фігура в групі підозрюваних, — каже 39-річний Артем Шевченко з МВС. — Він став відомим після справи "міліціонерів-перевертнів полковника Гончарова" на початку 2000-х. Касьян входив до групи оперативників, які охороняли ключового свідка справи Юрія Нестерова. Завдяки якому вдалося викрити банду правоохоронців, що спеціалізувалася на викраденнях і вбивствах людей. Тепер слідчі з'ясовують причетність Касьяна до створення нової банди з нинішніх і колишніх правоохоронців та злочинців.

Оперативники полювали за бандою майже два роки. У ніч на 4 грудня влаштували засідку в недобудованому будинку в селищі Княжичі Броварського району Київщини. На підмогу взяли спецпризначенців Корпусу оперативно-раптової дії. У сусідній дім на виклик приїхали працівники Державної служби охорони, виникла перестрілка. Загинули п'ятеро правоохоронців — Сергій Орлов, Євген Куртєв, Віталій Валецький, Юліан Рудько та Олександр Маніца.

Деталі стрілянини з'ясовує Генеральна прокуратура.

Зараз ви читаєте новину «До банди грабіжників входив колишній міліціонер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути