вівторок, 09 жовтня 2018 07:10

Дмитро Косенко розбився на мотоциклі

Автор: www.facebook.com
  Дмитро Косенко з Хмільника Вінницької області жив та працював у Києві. Був кандидатом політичних наук
Дмитро Косенко з Хмільника Вінницької області жив та працював у Києві. Був кандидатом політичних наук

У ніч на 7 жовтня загинув політолог 32-річний Дмитро Косенко. На трасі Київ — Одеса розбився на мотоциклі.

— Їхав у бік столиці, не помітив відбійник і на великій швидкості влетів у нього, — каже товариш загиблого Кирило Молчанов.

Ділянка дороги, на якій сталася аварія, погано освітлена, за попередніми висновками слідства. Мотоцикл після зіткнення відкинуло на 200 м. Водій загинув миттєво. Його пасажира з тяжкими травмами забрали до лікарні.

Дмитро Косенко родом із Хмільника Вінницької області. Одружений не був, дітей не мав. Із вересня 2014 року працював асистентом кафедри політології Київського національного університету ім. Тараса Шевченка. Викладав курси "Політологія", "Історія зарубіжних політичних вчень", "Історія і теорія демократії". Сфера наукових інтересів — політична влада і концепції демократії. З 2015-го був заступником декана філософського факультету з виховної роботи.

— Востаннє з Дмитром бачилися в суботу на роботі. Потім він поїхав на прийом студентів до гуртожитку, мав такий обов'язок як заступник із виховної роботи, — розповідає 70-річний Анатолій Конверський, декан філософського факультету. — Увечері говорив із ним по телефону, мав питання по бібліотеці. Це було близько 21:00. Словом не обмовився, що кудись поспішає. Завжди був обережним водієм. Хто його пасажирка — ми не знаємо.

Дмитро закінчив університет, в якому викладав.

— Він був нашим студентом, отримав спеціальність військового політолога. Після армії вступив до аспірантури, захистив кандидатську, — про­довжує Анатолій Євгенович. — Любив студентів, а вони його. Готував до друку підручник із сучасної демократії. Вважали Дмитра майбутнім української політології.

Дмитра Косенка поховали в Хмільнику 9 жовтня. У нього залишилися батьки та старший брат Олександр.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Косенко розбився на мотоциклі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути