четвер, 17 листопада 2011 05:00

Дмитрові Наріці три роки не виплачують страховки

Автор: Фото: Поліна РОМАНОВА
  Вінничанин Дмитро Наріца показує свій побитий ВАЗ. Кузов легковика почав ржавіти, однак страховики досі не виплатили компенсацію за аварію
Вінничанин Дмитро Наріца показує свій побитий ВАЗ. Кузов легковика почав ржавіти, однак страховики досі не виплатили компенсацію за аварію

Четвертий рік вінничанин Дмитро Наріца не може отримати компенсації за свою розбиту "ладу".

— 25 травня 2008 року я їхав "жигульонком" через перехрестя вулиць Гліба Успенського та Данила Нечая. Там стояв знак — не їхати більш як 40 кілометрів а годину. Але чорний "Хюндай Туксон" обганяв мене, переїхав вісьову і вдарив мене. Мій "жигульонок" відкинуло метрів на 10, — згадує 73-річний Дмитро Наріца. — У мене ребро зламалося.

За кермом "туксона" сидів вірменин Армен Акопян із міста Хмельницький. Він не скалічився. На місце аварії приїхали страховий комісар, міліціонери та інспектор Державтоінспекції. Склали протокол. Ремонт "лади" оцінили у 12,6 тис. грн.

— Я місяць лежав у лікарні, — продовжує Дмитро Наріца. — Батько Армена приніс мені 3 тисячі гривень на лікування. Я написав розписку. Вона й зараз фігурує як доказ того, що Акопян визнав провину. Тому я не вимагав компенсацію за здоров'я, тільки за машину. Акопян мав повну страховку в компанії "Княжа Вієнна Іншуранс Груп". Компанія мала оплатити ремонт мого "жигуля", бо я постраждав через їхнього клієнта. Страховий комісар сказав, що зараз криза, грошей немає. І так три роки. Тоді я з адвокатом поїхав до них. Сказали, що не виплачують, бо немає рішення суду. Виявляється, що справу закрили без мого відома, на документах мої підписи підробили. Я звернувся у міську прокуратуру, щоб відмінили закриття. Після цього розслідування почали заново. Захотіли зробити нову технічну експертизу машини. Надіялися, що я відремонтував її сам. Але прогадали, бо після аварії вона так і стоїть у гаражі.

Проти Армена Акопяна вінницька прокуратура порушила кримінальну справу за шахрайство.

— Справа має прострочений термін давності. Акопяна можуть визнати винним, але відповідальності він не нестиме. Страхова чекає підтвердження його вини. Але якби на машину впало дерево, то вони теж вимагали би в судовому порядку визнати дерево винним? Страхова компанія має виплачувати страховку протягом місяця, а не тягнути три роки, — каже 77-річний Іван Хом'яченко, адвокат Наріци.

Страхова компанія "Княжа Вієнна Іншуранс Груп" має філії по всій Україні. Входить до Віденської страхової групи, яка існує 180 років у 23 європейських державах.

На своєму офіційному сайті пише: "Компанія відповідально підходить до захисту інтересів своїх клієнтів. Саме тому ціни на страхові продукти, що пропонує "Княжа Вієнна Іншуранс Груп", дозволяють нам гарантувати швидке відшкодування збитків за будь-яким страховим випадком".

— Страховку Наріці ми виплатимо тільки після того, як у суді доведуть вину Акопяна в ДТП, — каже в суді представник від страхової компанії Володимир Радіщев.

Зараз ви читаєте новину «Дмитрові Наріці три роки не виплачують страховки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути