Ексклюзиви
пʼятниця, 22 грудня 2017 07:00

Дмитро Пономаренко втік зі слідчого ізолятора

Автор: ФОТО з сайта www.unn.com.ua
  Дмитра Пономаренка із Дніпра арештували у вересні за крадіжку. За чотири місяці втік зі слідчого ізолятора
Дмитра Пономаренка із Дніпра арештували у вересні за крадіжку. За чотири місяці втік зі слідчого ізолятора

Із Запорізького слідчого ізолятора втік 32-річний Дмитро Пономаренко 18 грудня. Його арештували у вересні за крадіжку. На волю вийшов замість свого співкамерника, якого відпустили під заставу.

Втеча була спланована заздалегідь. Пономаренка чекали на вулиці двоє спільників на автомобілі.

— Він назвав контролерам ім'я і прі­звище людини, яку повинні були випустити. Зовні співкамерники схожі, майже одного віку. А в особовій справі нечіткі фотографії, — каже Юрій Маслак із Міністерства юстиції. — Коли працівники слідчого ізолятора зрозуміли, що сталося, за втікачем влаштували ­погоню.

Спільників Пономаренка затримали наступного дня. Його розшукують.

— Триває службова перевірка. Якщо правоохоронці були в змові зі втікачем, їм загрожує кримінальна відповідальність. За службову халатність — дисциплінарне стягнення, — говорить Маслак.

— Таку втечу можна спланувати за півгодини. Навряд до цього причетні працівники ізолятора. Скоріше, змова була лише між утікачем і співкамерником, який мав вийти, — вважає 43-річний Сергій Старенький, колишній керівник Державної пенітенціарної служби України. — З боку працівників СІЗО — це службове недбальство керівника та його підлеглих. Порушення режимної роботи. За інструкцією, конвойний, який виводить арештанта, має перевірити всі його дані за камерною анкетою. Далі — перевірка у спецвідділі за особовою справою. Людині ставлять різні питання. Приміром: де живе дружина, скільки їй років. Підставний легко заплутається. Начальник, який підписує довідку про звільнення, ще раз перевіряє дані. Наостанок черговий, який виводить на свободу, теж зобов'язаний опитати й подивитися на обличчя.

Зараз ви читаєте новину «Дмитро Пономаренко втік зі слідчого ізолятора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути