вівторок, 20 листопада 2018 07:21

"Дітей знайшли в дальній кімнаті. Ховалися від вогню"

Автор: WWW.NNOVOSTI.INFO
  Троє дітей Дарини Сідорченко вчаділи у будинку в селі Велика Знам’янка Кам’яно-Дніпровського району на Запоріжжі. Жінка орендувала дім. Заселилися туди у вересні
Троє дітей Дарини Сідорченко вчаділи у будинку в селі Велика Знам’янка Кам’яно-Дніпровського району на Запоріжжі. Жінка орендувала дім. Заселилися туди у вересні

— Пробовали добраться до детей ползком. Всюду огонь полыхал, дым — ничего не видно, — згадує 42-річний Володимир Ястребов із села Велика Знам'янка Кам'яно-Дніпровського району на Запоріжжі.

13 листопада з палаючого будинку сусідки 29-річної Дарини Сідорченко разом із односельцями дістав дітей — 6-річну Олену, 4-річного Кирила та Софію, 2 роки. Жінка замкнула їх самих у хаті. Поки була на роботі, в будинку сталася пожежа. Діти учаділи.

— Дітей знайшли в дальній кімнаті. Видно, ховалися від вогню, — додає місцевий Дмитро Єрченко, 40 років. — Менші лежали біля вікна на підлозі, обнялися. Старша дівчинка — за кілька метрів від них. Винесли їх надвір. Ще хрипіли. Викликали "швидку". Тим часом робили дітям штучне дихання. Врятувати не змогли. До приїзду лікарів — померли.

Будинок на дві кімнаті з коридором та маленьким санвузлом Дарина винаймала. Заселилася туди у вересні. З чоловіком розлучилася.

— Дітей виховувала самотужки. Родичі у Дар'ї непутьові. Не помагали. Тому замикала малечу і йшла шукати в селі підробітку, аби їх прокормити, — розповідає місцевий Анатолій Геннадійович. — Батька дітей ніколи тут не бачив. На похорон теж не прийшов. Чи помагав — не знаю. Згоріла хата була стара. Думаю, власники великий претензій не виставлятимуть. Шкода Дарину, важко переживає смерть діток. Сильно їх любила.

Загибла Олена навчалася в першому класі. Мала вади розвитку, погано розмовляла.

— Гарна і добра дівчинка. З однолітками товаришувала, усі її любили, — говорить класний керівник Віра Хлєбнікова, 46 років. — Мама в школу навідувалася ледь не щодня. Нічого дурного за нею не помічала.

Дарина Сідорченко часто лишала дітей самих вдома.

— Вони постійно сиділи під замком. Хата не вперше зайнялася. Але минулого разу діток встигли врятувати, — розповідає 35-річна Юлія, прізвища не вказує. — Дар'я лишала дітям увімкнений обігрівач із відкритими спіралями. Може, перевернули його чи щось кинули зверху, з того і зайнялося.

Згарище обстежили експерти. Причину займання встановлюють. Якщо провину Дарини Сідорченко доведуть — її можуть ув'язнити на 8 років. Дітей поховали на сільському кладовищі 15 листопада.

Зараз ви читаєте новину «"Дітей знайшли в дальній кімнаті. Ховалися від вогню"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути