Ексклюзиви
вівторок, 29 серпня 2017 07:50

Димінський утік від слідства в Женеву
2

62-річний Петро Димінський має нафтопереробний і медіабізнес. У 2002–2005 роках був народним депутатом України
Фото: www.ipress.ua
Люди стоять на трасі Львів — Краковець біля розбитого ”Опеля” Наталії Тріли з села Ямельня Яворівського району на Львівщині. Жінка загинула 18 серпня дорогою з роботи

— Відстежили маршрут кортежу Петра Димінського у день аварії. О 14:29 виїхав зі свого офісу, що біля державної обласної адміністрації у Львові. На відео чітко видно чоловіка у білій сорочці з коротким рукавом. У селі Брюховичі пересів у інший "Мерседес". Але якість відео погана, розгледіти обличчя неможливо. Статурою схожий на Димінського. За 5 хвилин до аварії кортеж був у селі Бірки. Звідти до місця аварії кілометрів 10, — каже 28-річний Степан Мацевко з села Ямельня Яворівського району на Львівщині.

— Після зіткнення саме Димінській стояв у білій сорочці біля розбитої машини сестри, — продовжує. — Свідки є, але бояться за своє життя. Не хочуть говорити.

18 серпня близько 15:00 загинула його двоюрідна сестра 31-річна Наталія Тріла. За 500 м від дому на трасі Львів — Краковець її "Опель" протаранив "Мерседес". Машину Наталії відкинуло на 40 м. "Мерседес" влетів у дерево. За словами очевидців, за його кермом був 62-річний Петро Димінський, власник футбольного клубу "Карпати" і телеканалу ZIK. Після зіткнення сів у машину супроводу й поїхав. Охоронець 43-річний Андрій Борщ лишився на місці ДТП. Поліції заявив, що "Мерседесом" кермував він. Його взяли під варту на два місяці без права на заставу. Він подав апеляцію, її розглядатимуть 30 серпня у Львові.

Справу розслідують столичні правоохоронці. Подушку безпеки з "Мерседеса" направили на експертизу. Мають узяти аналіз ДНК. За його результатами встановлять, хто був за кермом іномарки на момент аварії.

Мільйонер фігурує у справі як свідок. Його двічі викликали на допит. Жодного разу не з'явився.

"Петрові Димінському офіційно вручили повістку на допит на 23 серпня. Його попередили, що має надати слідчому зразок своєї ДНК. Через годину він вилетів приватним літаком зі Львова до швейцарської Женеви, — написав у "Фейсбуку" народний депутат і радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, 38 років. — Слідство має неспростовні докази, що за кермом "Мерседеса" був не охоронець Димінського. Це підтвердила експертиза. Встановлюють особу винуватця.

Якщо експертиза покаже, що за кермом був Петро Димінський, то його викличуть для вручення підозри, каже генеральний прокурор Юрій Луценко, 52 роки:

— Будемо діяти передбаченим законом шляхом, аж до звернення по міжнародну допомогу — якщо Димінський не прибуде на цю та інші слідчі дії. Процедура екстрадиції триває до року, але в 90 відсотках випадків завершується успішно.

Петро Димінський не коментує аварію. Його адвокат Микола Лисий стверджує, що бізнесмен не отримував повісток на допит.

— Петро Димінський перебуває з діловою поїздкою у Женеві. Там пройшов медогляд у Дімітроса Самараса. Згідно з висновком, він перебуває в хорошому фізичному та психологічному стані. Тілесних ушкоджень на тілі немає, — каже адвокат.

Наталія Тріла працювала в IT-компанії у Львові. Очолювала відділ написання технічної документації. Знала кілька іноземних мов. Восени мала вийти заміж. Її наречений трудиться за контрактом у США. Мешкала вдвох із матір'ю 52-річною Марією Трілою.

Наталію поховали у весільній сукні 20 серпня. Петра Димінського у день похорону бачили на матчі футбольного клубу "Карпати" у Львові.

Представники охоронної фірми пропонували Марії Трілі гроші на похорон доньки. Жінка відмовилася.

— Наталочка була моєю єдиною підтримкою та опорою. По роботі об'їздила півсвіту. За кермом 10 років — і жодної аварії. Була обережним водієм, — розповідає мати загиблої. — Донька любила спорт. Займалася танцями, вдома два тренажери поставила. Вісім років тому власними силами звели в селі будинок. Тепер заходжу в її кімнату і вию від болю та розпачу.

Зараз ви читаєте новину «Димінський утік від слідства в Женеву». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути