четвер, 02 вересня 2021 07:46

Дев'ятикласницю Вікторію Макаренко знайшли задушеною в колодязі

Автор: NPU.GOV.UA
  Вікторія Макаренко з Кетрисанівки Кропивницького району на Кіровоградщині зникла в ніч на 15 серпня. Її цілодобово шукали понад 60 людей. Знайшли через три дні задушеною. У вбивстві підозрюють знайомого однолітка дівчини
Вікторія Макаренко з Кетрисанівки Кропивницького району на Кіровоградщині зникла в ніч на 15 серпня. Її цілодобово шукали понад 60 людей. Знайшли через три дні задушеною. У вбивстві підозрюють знайомого однолітка дівчини

— Все люди сильно ­напугались, когда узнали об убийстве. Закрылись по домам, ­лишний раз на улице не появ­ляются, — каже 36‑річна Катерина з Кетри­­санівки Кропивницького району на Кіровоградщині.

28 вересня поліцейські арештували її односельця 16‑річного Владислава. Підозрюють у вбивстві 16‑річної Вікторії Макаренко. Дівчина зникла в ніч проти 15 серпня. За три дні її знайшли задушеною на дні колодязя.

До Кетрисанівки Вікторія переїхала з батьком Євгеном узимку. Він — одружений втретє. Вікторія — від першого шлюбу, є син від другої дружини, від третьої підростає донька Вікторія.

— Маленька Віка спала зі старшою. Розплакалася вночі, — розповідає Євген Макаренко. — Ми туди, а старшої немає. Точний час не назву. Десь між дванадцятою і третьою ночі. Одразу почали шукати. Віка раніше не зникала. Завжди попереджувала, якщо кудись йшла. Того вечора гуляла в подружки Насті. Знаю, в компанії ще був одноліток Влад. Дочка вернулася п'яна. Як серед ночі побачив, що її немає, знову туди побіг. Коли приїхали поліцейські, Влад сказав, щоб доньку в кущах шукали. Я аж битися до нього кинувся. Поліцейський мене відтягнув.

У місцевій школі Вікторія провчилася пів року. Закінчила восьмий клас.

— Після дев'ятого хотіла вступати в училище на кухаря, — говорить Оксана Гребенюк, дружина її батька. — Я просила не кидати школу так рано. А вона категорично: "Ні, хочу в бурсу".

Понад 60 поліцейських, кінологів, волонтерів шукали дівчину цілодобово. Хтось із місцевих жителів згадав про занедбаний колодязь. Підійшли до нього й побачили, що закиданий свіжою травою. Розчистили. На дні побачили тіло Вікторії.

— Дівчину задушили. У вбивстві підозрюємо 16‑річного хлопця. Живе недалеко від місця, де знайшли тіло, — каже начальник обласної поліції 44-річний Роман Козьяков. — Вдома в нього провели обшук. Вилучили ряд речей. Експертизи довели причетність підлітка до злочину.

Підозрюваний начебто зустрічався з Вікторією, а потім вони розійшлися.

— Хотів, щоб Віка з ним спала. А вона не захотіла, то почав угрожати, — розповідає родичка вбитої, імені не вказує. — Можливо, в ту ніч вона з ним побачилася. Думаємо, прийшов до Насті, де гуляла молодьож. Що точно сталося — не ­знаємо.

Причину вбивства встановлюють слідчі. Хлопцеві загрожує до 15 років в'язниці.

Зараз ви читаєте новину «Дев'ятикласницю Вікторію Макаренко знайшли задушеною в колодязі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути