четвер, 07 травня 2009 18:13

Десять людей загинули внаслідок пожежі

Автор: фото надане прес-службою МНС
  Пожежні винесли із зали гральних автоматів ”Метро ДжекПот” тіла вісьмох загиблих людей. Проспект Гагаріна в Дніпропетровську вважається студентським районом
Пожежні винесли із зали гральних автоматів ”Метро ДжекПот” тіла вісьмох загиблих людей. Проспект Гагаріна в Дніпропетровську вважається студентським районом

Близько першої ночі 7 травня рятувальники Дніпропетровська отримали повідомлення: на просп. Гагаріна, 127 горить зал гральних автоматів "Метро ДжекПот". Усередині приміщення було 22 людини. За годину дніпропетровці обговорювали пригоду на інтернет-форумі міста.

— 20 минут назад был свидетелем, — пише один із користувачів. — Людей вытаскивали пожарники и ложили сразу при входе, где дышать было нечем... Врачи (то не врачи, а убийцы) ходят, ни куют не мелят... Я подошёл. Лежало две девки, не двигались... Никто им ничего не делал... При мне ещё вытащили трех человек, положили... Один шевелился...

— Другой пару минут лежал без движения, потом зашевелился... Врачи вообще ничего не делали, только пульс щупали, круги наматывали... Только пожарники делали свою работу.

Перший підрозділ рятувальників прибув за 5 хв. Згодом приїхали машини ще з чотирьох частин. Виносили людей і клали на асфальт. Прибули лікарі, міліціонери і комунальники. Загалом 312 осіб та 40 автомобілів. За півгодини вогонь загасили. Попередня версія пожежі — коротке замикання. На місці пригоди загинуло вісім людей, ще двоє померли в лікарні. У медичних закладах перебувають 11 осіб.

— Свідок розповів, що спершу загорівся автомат біля дверей. Персонал намагався відключити електрику, охоронець гасив. Їдкий дим заважав йому. Дим поширився швидко. Відвідувачі та дві дівчини-працівниці залу задихнулися дуже швидко, — каже 41-річна Ірина Козлова з обласного управління Міністерства з надзвичайних ситуацій.

Люди обговорюють інші версії пожежі.

— Не горит и не взрывается в нашей стране что-то просто так, — пише на форумі дніпропетровець. — Это хозяева разных сетей автоматов что-то не поделили.

— Остаточні висновки наші експерти зроблять через 10–12 днів. Версію підпалу теж розглянемо, — продовжує Козлова. — Пожежа виникла при вході. Але, скоріше за все, це коротке замикання. У залі площею 60 квадратних метрів стояло 60 гральних автоматів. Цілий лабіринт. По-друге, декілька днів дощить. По-третє, варто обстежити сам автомат. Усім загиблим — від 23 до 25 років. Поки що встановили особи чотирьох.

Міліціонери порушили карну справу за порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки.

У четвер на місце пожежі приїхали перший віце-прем"єр Олександр Турчинов та міністр із надзвичайних ситуацій Володимир Шандра. У зв"язку з трагедією глава уряду Юлія Тимошенко скасувала робочий візит до Чехії.

Зараз ви читаєте новину «Десять людей загинули внаслідок пожежі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути