Ексклюзиви
вівторок, 03 жовтня 2017 07:30

Депутата міської ради розстріляли з автомата

Автор: www.vikka.ua
  Михайло Бінусов працював у департаменті житлово-комунального господарства Черкаської міської ради. Мав завдання — побороти корупцію в департаменті
Михайло Бінусов працював у департаменті житлово-комунального господарства Черкаської міської ради. Мав завдання — побороти корупцію в департаменті

У Черкасах увечері 28 вересня з автомата ­Калашникова розстріляли депутата ­міської ради 38-річного Михайла ­Бінусова. Випустили понад 20 куль.

— Напали біля гаражного кооперативу. Депутат лишав машину й пересідав до знайомих, які чекали в автомобілі неподалік. Охоронець кооперативу дивився телевізор, не бачив, хто стріляв, — каже 32-річна Зоя Вовк із патрульної поліції Черкас.

— Пострілів було багато, знайшли гільзи калібром 5,45 і 9 міліметрів, — каже радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк, 46 років. — Убивство замовне. Слідчі відпрацьовують усі версії — фінансові зобов'язання, особиста неприязнь, кримінальні розбірки.

Михайло Бінусов виконував обов'язки директора департаменту житлово-комунального господарства міської ради.

З 18 серпня був керівником обласної організації партії "Укроп".

— Йому поставили завдання — побороти корупцію в департаменті. Він перекрив усі потоки, — каже мер Черкас 43-річний Анатолій Бондаренко. — Я розмовляв із ним за годину до нападу. Він повертався з ефіру на каналі "Рось". Говорив там про документи, що підтверджували схеми відмивання коштів у ЖКГ. Зокрема, стосовно каналізації. До них причетне угруповання на чолі з Олександром Яценком, бізнесменом Андрієм Бородаєм і секретарем міськради Олександром Радуцьким. Думаю, ­Михайла вбили тому, що викрив ці схеми.

Депутат мав освіту юриста й економіста.

— Михайла Марковича вбили показово. Бо мав характер, стержень, знав свою справу. Виявив багато підписаних актів виконання робіт, яких насправді не виконували. Казав, що йому погрожують. Але не вірив, — говорить депутат міськради Олексій Романов, 34 роки.

— Я работала на АЗС, он часто заезжал к нам. Очень приятный, вежливый. Шефствовал над нашим районом, выбивал деньги для дорог, занялся садиком на улице Луначарского. Старался для людей, — говорить місцева 44-річна Ольга Мороз.

Михайла Бінусова поховали 30 вересня. У нього залишилися дружина й донька.

Зараз ви читаєте новину «Депутата міської ради розстріляли з автомата». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути