середа, 04 жовтня 2006 17:33

Депутат розстріляв сусідську антену

— Відтоді, як ми поставили собі інтернет-антену, сусід як із ланцюга зірвався, — розповідає "ГПУ" 21-річна Ольга Колтакова із села Шаповалівка Конотопського району на Сумщині. — Горбачевський мало не щодня приходив до нас, скандалив, скаржився на якісь випромінювання. Ми вже і сертифікат якості показували, і пояснювали все. А однієї ночі він напився і почав стріляти по будинку з мисливського дробовика.

36-річний Олександр Горбачевський — корінний житель Шаповалівки, депутат Конотопської міськради від БЮТу. Раніше він товаришував з батьками Ольги. Із головою сім"ї Володимиром Колтаковим працювали в одній брокерській фірмі. Володимир був там генеральним директором, а Олександр — виконавчим.

Будинок у Шаповалівці Колтакови купили 2001 року. Ольга тоді навчалася у Київському політехнічному інституті. Два роки тому Володимир помер, а його дружина перебралася до квартири у Конотоп. Не маючи змоги самій платити за інститут, Ольга покинула навчання.

— Ми з чоловіком знімали квартиру в Києві, — розповідає вона. — Потім вирішили, що це дорого і переїхали у Шаповалівку, де пустував будинок.

Ольга живе у цивільному шлюбі з 23-річним Олексієм Гарбузенком. Найближчим часом вони планують розписатися. Олексій має освіту програміста, може працювати за спеціальністю і в селі. Але для цього йому потрібен доступ до Інтернету.

У дітей почала йти з носа кров

— Як тільки поставили антену, до хати постукав сусід, — згадує Ольга. — Каже, приберіть, бо вона заважає мені жити, шкодить здоров"ю.

Олександр 19 вересня о першій ночі зателефонував :

— Заберіть свою антену, бо я її зараз розстріляю! — кричав у слухавку.

Ольга і Олексій вислухали і лягли спати. Однак о четвертій ранку прокинулися від пострілів й одразу викликали міліцію.

Олександр вистріляв у хату п"ять зарядів, які були в мисливській рушниці. За словами сусідів, він також жбурляв у вікна каміння, вирвав квіти на клумбі. Тим часом приїхали міліціонери.

— Я вас усіх позвільняю з роботи! — кричав їм депутат. Однак правоохоронці забрали його у райвідділ.

Коштує антена, яку розстріляв Горбачевський, близько 22 тис. грн. Ольга з чоловіком її орендували. Антена була застрахована, тому наступного дня її безкоштовно замінили на справну.

— Ці антени дуже небезпечні, — розповідає "ГПУ" Олександр Горбачевський. — Вони не лише приймають інформацію, а й передають її. Антену сусіди встановили так, як їм було зручно, — всього за 10 метрів від наших спальні та кухні. Уже за 4–5 днів у моїх синів, 4 і 12 років, почала йти з носа кров.

— Мене нудить, голова розривається, коли ця антена нагріється і гуде, — скаржиться "ГПУ" Наталія Горбачевська. — Сусіди сидять у тому Інтернеті день і ніч, і їм начхати, що поряд мучаться діти.

За словами Горбачевського, він просив Ольгу та Олексія переставити антену в центр подвір"я, але ті відмовилися. Нову антену вони встановили на тому самому місці, але сусіда побоюються.

— Він же депутат, усе може, — пояснює Ольга.

Горбачевський запевняє, що змусить сусідів забрати антену.

— В Україні ще ніхто не знає, яку шкоду приносять такі прилади, — каже він. — Це ж не звичайна телевізійна, це — невеликий Чорнобиль.

Місце для антени визначає санстанція

— Для того, щоб поставити антену на прийом-передачу, люди мають звернутись до обласної санітарно-епідеміологічної станції, — пояснює "ГПУ" Володимир Коваленко, з лабораторії електромагнітних випромінювань Державної санітарно-епідеміологічної станції Києва. — Працівники санстанції визначть рівень шуму і радіовипромінювань, видадуть дозвіл на встановлення, вкажуть, на якій відстані від житла можна встановлювати антену. Лише після цього на радіоприлад дають санітарний паспорт на п"ять років і антену прикріплюють на визначене місце. Так просто її не можна ставити.
Коваленко каже, що головну небезпеку становить передавач, особливо, коли він спрямований на людей чи будинки. Однак зазвичай його направляють на супутник або на потужніший транслятор.
— Антена безсумнівно впливає на здоров"я людей. Може піднятися тиск, початися головний біль, — зауважує Коваленко. — Але на кожного — по-різному. Так само, як і мобільний телефон.

Зараз ви читаєте новину «Депутат розстріляв сусідську антену». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути