пʼятниця, 11 січня 2008 07:13

Депутат міськради підстрелив сусіда

Гумовою кулею поцілив у ногу сусідові депутат-"бютівець" Полтавської міськради Руслан Кривчун, 29 років. Запевняє, що не витримав у новорічну ніч галасу з квартири зверху.

Полтавці 23-річна Олена і 24-річний Костянтин Коваленки побралися у жовтні. Жінка працює касиром, чоловік — приватний фотограф. На весілля батьки подарували молодятам двокімнатну квартиру на четвертому поверсі будинку по вул. Куйбишева. На Новий рік Коваленки запросили п"ятьох друзів. Та несподівано о першій ночі до них постукали міліціонери, яких викликав сусід знизу Руслан Кривчун.

— Він поскаржився на гучну музику, — пояснює Юрій Сулаєв з обласного управління міліції. — Однак правоохоронці не помітили порушень громадського спокою і порядку. Люди спокійно сиділи за столом. Їх лише попросили приглушити звук телевізора.

За дві години знову постукали. Під дверима стояв Кривчун. Олена покликала чоловіка.

— Чую, ногами гепає і розбиває дверне вічко, — згадує жінка. — Тільки Костянтин відкрив, як той залітає в квартиру і давай палити з пістолета. А тоді в мене цілиться. Я нахилилася, друг Олег штовхнув мене в спальню. Куля пролетіла мимо. Всі кричать, не знають, що робити. Вибігаю до чоловіка, а у нього нога в крові. Кривчун знову в нас стріляє. У самого очі — як у божевільного. Чи то під ширкою був, чи ще під яким дурманом. Тоді спокійно розвертається і виходить із квартири. Навіть слова не сказав.

У помешканні Коваленків залишилися дві дірки від куль. Одна у коридорній арці, друга — у стіні вітальні. 9-міліметрова куля роздробила кістку правої ноги господареві, половину пальця ампутували.

— Залишилася частинка з мізинчик, — каже Костянтин, підводячись із ліжка. Його нога забинтована. — Стати не можу. Ледь до туалету на милицях просуваюся. І за що? Що в новорічну ніч дивилися концерт на каналі "М1".

— Він міліціонерів і на поріг своєї квартири не впустив. Лише зброю віддав і корочкою перед очима помахав: "Пошли вон, я депутат, я Левцуна (народний депутат України від Блоку Юлії Тимошенко. — "ГПУ") зять!", — додає мати потерпілого Наталія Анатоліївна.

Той чокнутий мене наздоганяє з пістолетом у руках і кричить

Сусідка Каваленків 39-річна Лариса Олефіренко теж скаржиться на депутата.

— Торік влітку після зустрічі випускників я проводила одногрупників із квартири. На першому поверсі той чокнутий мене наздоганяє з пістолетом у руках і кричить: "Слыш, щас жо... тебе прострелю!". Ми швидко розійшлися, не стали зв"язуватися, —  каже жінка.

У міліції запевняють, що всі учасники пригоди були тверезі. Кривчун як депутат має дозвіл на користування пістолетом із гумовими кулями. Однак йому загрожує до семи років в"язниці. Нині його немає в Полтаві.

— У мене дружина з дитиною вже спали. А вони розшумілися, — пояснив депутат свій вчинок міліції.

Зараз ви читаєте новину «Депутат міськради підстрелив сусіда». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути