середа, 06 січня 2010 07:07

"Даїшники сказали, що мені капєц, бо побила машину Омельченка"

Увечері 11 грудня 2009 року на перехресті вул. Щорса і пров. Щорса у Києві сталась аварія. У жовту "Рено Кенгу" в"їхав чорний джип "Тойота Лендкрузер". За кермом "рено" була киянка 30-річна Ірина Артюх.

— Я їхала по Щорса у напрямку вулиці Кутузова, — розповідає. — Повертала ліворуч у провулок. Мала пропустити зустрічний транспорт, але нікого не було. Уже як закінчувала маневр, на авто налетів чорний джип. Після удару мене затрясло, не могла отямитися. Із джипа вилізли двоє. Потім один кудись зник.

Ірина працює звукорежисером на Першому національному каналі. З чоловіком розійшлася позаторік, сама виховує трьох доньок 3, 5 і 6 років. Їздить на машині свекрухи.

— Я вперше потрапила в аварію. Не знала, що робити. Подзвонила свекрусі. Та порадили записати номер джипа. Намалювала його помадою на руці. Сиділа. Раптом під"їхала якась чорна іномарка. Вийшов чоловік, представився інженером гаражів Верховної Ради. Сказав, що мені буде краще, якщо візьму всю вину на себе. Номери на джипі поміняли. Потім уже приїхали даїшники.

Ірину інспектори відвели до службового авто.

— Почали з мене сміятися. Ти попала, кажуть. Тобі капєц, ти ж розбила машину Омельченка, колишнього мера Києва. Я трусилася від страху і холоду, бо одягнена була по-осінньому. Ще більше переживала за дітей, яких мала забрати з танців. Не розуміла, що відбувається. Під диктовку дала їм пояснення для протоколу, бо дуже хотіла поїхати за дітьми. Машину забрали, а мене відпустили.

За кілька днів киянка знайшла адвоката. Хотіла забрати у Державтоінспекції документи стосовно аварії.

— Там посилали з одного кабінету в інший. Казали, що вони вже в суді. Лякали, що я 100-відсотково винна, шансів нема ніяких. У моїй страховій компанії сказали, що за обидві машини платитиму. Згодна, але якщо так вирішить суд. Але не треба ще до вироку всю провину звалювати на мене.

Ірину захищає 47-річний Олег Арсеєнко.

— На Іру постійно тиснуть, щоб узяла всю вину на себе, — каже. — Хіба вона могла бачити машину, яка вилетіла зненацька? Той, явно, теж перевищив швидкість. А вони хочуть усе звалити на Іру, за откати вигородити страхову. Щоб Ірі зремонтувати машини, треба продати квартиру і з трьома дітьми опинитися на вулиці.

Арсеєнко показує фотографії "тойоти" після аварії.

Джип був без номерів. Потім принесли якісь чистенькі

— Погляньте на шини. Треба гнати мінімум кілометрів 150 на годину, щоб із такими колесами, з повним приводом, з антибуксувальними і антизаносними системами не встигти загальмувати. А він вліпив так, що у одного з найміцніших джипів світу вирвало рульову тягу, рульову рейку. Даїшники не визначили гальмівний шлях "тойоти", на схемі зобразили машини не так, як вони стояли. Коли я оглядав джип, він був без номерів. Потім принесли якісь чистенькі й повісили.

Захисник планує створити громадське об"єднання.

— Будемо добиватися, щоб вину визнали суміжною. Якщо суд вирішить інакше — зберемо гроші й відремонтуємо той джип.

28 грудня Печерський райсуд столиці мав заслухати справу. Однак переніс засідання на 20 січня.

Ірина Артюх запевняє, що спочатку на джипі були номери АА0279ВР. Потім змінили на АА0900ІВ. "ГПУ" не вдалося дізнатися, на кого їх зареєстровано.

Віктор Гудзь, котрий фігурує у справі як водій джипа, запевняє, що Олександра Омельченка ніколи не возив.

Олександр Омельченко збив пішохода

25 листопада минулого року народний депутат, колишній столичний міський голова 71-річний Олександр Омельченко на смерть збив 48-річного Олександра Карпинського. Аварія сталася о 21.20 на Столичному шосе. Екс-мер їхав до Києва з боку Кончі-Заспи, де має дачу. Кермував джипом "Мітцубісі Паджеро". На пішохода наїхав на "зебрі" біля зупинки транспорту "Віта-2".

На похорон Карпинського Омельченко дав 20 тис. грн. Сину загиблого обіцяв квартиру в столиці. 1 грудня екс-мер був на поминках. Селяни згадують, що приїжджав на джипі "Тойота".

Зараз ви читаєте новину «"Даїшники сказали, що мені капєц, бо побила машину Омельченка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

33

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути