середа, 19 червня 2019 07:10

Дарина Лук'яненко зникла в селищі посеред дня

Автор: NPU.GOV.UA
  Дарина Лук’яненко із селища Іванівка на Одещині зникла дорогою на танцювальний гурток 13 червня. Була в білій футболці з рожевим фламінго
Дарина Лук’яненко із селища Іванівка на Одещині зникла дорогою на танцювальний гурток 13 червня. Була в білій футболці з рожевим фламінго

У селищі Іванівка на Одещині розшукують 11-річну Дарину ­Лук'яненко. 13 червня близько 14:00 дівчинка вийшла із місцевого ринку Привоз, де працює її мати.

Поспішала на танцювальний гурток до школи — майже за кілометр. Дорогою зникла.

Дарину цілодобово шукають півтисячі людей: поліцейські, нацгвардійці, рятувальники, волонтери. Перевіряють занедбані будинки, лісосмуги, поля, водойми і навіть свіжі могили. Водолази шукають дитину на воді та під водою. Пошуки ведуться і з повітря. На в'їздах у селищі працюють пости поліції, перевіряють кожне авто.

— Востаннє її зафіксувала камера спостереження біля ринку. За дев'ять хвилин у ­дівчинки вимкнувся телефон, — розповідає 46-річний В'ячеслав Аброськін, перший заступник голови Національної ­поліції.

Дарина — молодша донька в родині Наталії та Сергія Лук'яненків. Мають ще старшу 24-річну.

— Звичайні люди. Наталія працює на ринку, заробляє важким трудом. Сергій на фірмі в Одесі, — каже голова села Віктор Хобта, 60 років. — Родина в них порядна. Ніколи ні сварок, ні скандалів. Даринка закінчила п'ятий клас, відмінниця, староста класу. Вулиця, де вона зникла, паралельна до центральної. Там завжди тихо. Та й взагалі у нас спокійне селище. Хоч і багатонаціональне. Живуть і цигани, і молдовани, і вірмени. З ними ніколи ніяких проблем. Населення — до чотирьох тисяч, майже всі знають одне одного. Тепер люди нажахані, бояться дітей самих відпускати. Думаємо, Даша випадково попала під руку якимось відморозкам. Пошукові групи прошерстили весь район. Опитали по кілька разів жителів, але жодного сліду.

Місцеві кажуть, бачили, як Дарина йшла вулицею і знімала на телефон відео. Тоді почули моторошний протяжний крик.

— От того крика внутри все похолодело. Был истошный, около минуты, — розповідає жителька села Валентина Корінна, 59 років. — Місцевий дід Толя подумав, що на когось бродячі пси напали. Вибіг на вулицю, але нікого не побачив. Перевірив занедбаний будинок, що неподалік. Там було теж пусто.

Слідчі перевіряють усі версії зникнення. Пошуки школярки тривають.

10 тисяч доларів вимагав за нібито звільнення 11-річної Дарини Лук'яненко із селища Іванівка на Одещині 25-річний житель села Кінецьпіль Первомайського району на Миколаївщині. Він подзвонив матері дівчинки за три дні після зникнення дитини.

— Уранці 17 червня цей неодноразово судимий відморозок був установлений і затриманий у Миколаївській області, — каже перший заступник голови Національної поліції В'ячеслав Аброськін. — Подзвонити чоловіка попросили товариші, які відбувають покарання у виправній колонії.

Зараз ви читаєте новину «Дарина Лук'яненко зникла в селищі посеред дня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути