вівторок, 05 січня 2010 07:42

Чотирьох міліціонерів посадили за катування

16 грудня Конотопський міськрайсуд Сумської області виніс вироки дев"ятьом міліціонерам, яких звинувачували в катуванні та перевищенні службових обов"язків. Четверо отримали тюремний термін, двоє — умовний, решту виправдали.

Торік 2 жовтня в місті Прилуки міліціонери затримали 39-річного Сергія Кунцевського, якого називали кримінальним авторитетом на прізвисько Кунц. Схопили о 13.13 в перукарні "Імперія краси", де той стригся. Чоловіка вдарили, надягли на голову чорний пакет, кайданки і повезли до Прилуцького відділку УБОЗу. О 20.00 затриманий помер від внутрішньочерепної травми і набряку головного мозку. Міліціонери запевняли, що Сергій упав і вдарився головою, однак їм не вірили рідні загиблого.

Прокуратура порушила кримінальну справу. Під слідство потрапили Валерій Пастухов, В"ячеслав Молоковських, Андрій Тумарець, В"ячеслав Нікітін, Євген Кирильченко, Андрій Митрофанов, В"ячеслав Шепеля, Артем Філатов і Василь Петрухно.

Справу розслідували майже півроку, вісім місяців тривав суд. Дії кожного підсудного кваліфікували залежно від участі. Пастухов і Молоковських отримали по вісім років в"язниці, Нікітін і Шепеля — по чотири. Кирильченко присудили три роки умовного терміну, Митрофанову — 3,5 умовного. Петрухна, Філатова і Тумарця суд виправдав. Мовляв, вони лише виконували накази. Усіх позбавили міліцейських звань.

Зараз ви читаєте новину «Чотирьох міліціонерів посадили за катування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути