середа, 02 лютого 2011 09:58

Чоловік ґвалтував школярок перед відеокамерами

Автор: фото надане ГУМВС України у Черкаській області
  Двоповерховий будинок у черкаському мікрорайоні Дахнівка, де підприємець Олександр силував школярок
Двоповерховий будинок у черкаському мікрорайоні Дахнівка, де підприємець Олександр силував школярок

Черкаські міліціонери затримали підприємця 47-річного Олександра. Його підозрюють у зґвалтуванні кількох десятків школярок.

Олександр — місцевий, має кілька магазинів автозапчастин. Із дружиною розлучився, двоє синів лишилися з матір'ю. Жив сам у двоповерховому котеджі черкаського мікрорайону Дахнівка. Торік міліціонери дізналися, що возить до себе школярок.

— Він зовні непримітний, просто одягнений, — каже 43-річний Леонід Бойко з обласної міліції. — Тільки ми зібрали достатньо інформації, пішли на хитрий хід. Дорогою на Дахнівку його зупинили даїшники. Мовляв, є підозри, що його "мерседес" причетний до аварії. Він погодився проїхати до міліції. У салоні сиділа 12-річна учениця школи. Пізніше виявилося, що цю дівчину він заманив додому і зґвалтував. Потім шантажував відзнятим відео і дитина знову погодилася.

У будинку Олександра знайшли компакт-диски із 60 відеозаписами. На всіх — діти від 9 до 16 років. Розбещував їх протягом останніх двох років.

— Ми встановили 20 потерпілих, але при розслідуванні додаються нові. Серед дітей є троє хлопців. Спочатку діти плакали, боялися зізнаватися, — згадує Бойко.

Олександр говорить, що до перших жертв придивлявся на вулиці. Обирав тих, хто був із неблагополучної сім'ї.

— По одягу це не важко визначити, — пояснює. — Вони бідно одягнуті, курять. Заманював їх подарунками. Купляв щось із косметики, спиртне, давав гроші. Коли входив у довіру, привозив їх додому.

На першому поверсі котеджу він установив ліжко, телевізор і програвач. Навпроти у стіні — відеокамеру.

— Тих, хто відмовлявся їхати до нього додому, шантажував, що заявить у міліцію, — продовжує Леонід Леонідович. — Іншим погрожував, що виставить відео в інтернеті. Тоді все це побачать друзі, однокласники, батьки, учителі. Або залякував, що їхніх батьків посадять у тюрму. Діти боялися й знову їхали. Майже всі кажуть, що ненавиділи його.

Підприємець пропонував дівчатам вибір: не хочеш їздити сама, шукай заміну.

— Більшість із нас на це погоджувалися. Вибирали красивих подруг. Не чіпали тих, чиї батьки мали якусь посаду чи працювали у міліції. Придумували різні історії. Казали, що це наш дядько, може підвезти додому, — розповідає 13-річна школярка.

Щодня до обіду Олександр був на роботі. Після їздив біля шкіл.

— У нас є відеоматеріали, як він зупинявся біля школи, виходив до дітей, пригощав їх ром-колою. Дітей привозив тверезими, а виводив п'яними, — додає міліціонер. — Одна 13-річна завагітніла. Він возив її додому майже рік. Дівчина хотіла прийти в міліцію, але побоялася, що ґвалтівник уб'є її матір.

Олександру загрожує до восьми років ув'язнення.

Зараз ви читаєте новину «Чоловік ґвалтував школярок перед відеокамерами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути