вівторок, 08 листопада 2016 07:10

"Цілим пройшов гарячі точки, кулю схопив у рідному місті"

Автор: ФОТО надане Олексієм Тітовим
  Денис Головань із Компаніївки на Кіровоградщині помер від вогнепального поранення у живіт
Денис Головань із Компаніївки на Кіровоградщині помер від вогнепального поранення у живіт

— Возвращались домой из развлекательного комплекса. С друзьями играли в боулинг. Хотели пройтись пешком. Метров за 50–60 услышали крик девушки. Решили вступиться, в ответ — выстрелы, — розповідає 32-річний Дмитро Соколов із міста Кропивницького.

1 листопада на вул. Чміленка в нього та його товаришів — 26-річного Дениса Голованя і 35-річного Романа Копосова стріляв місцевий Арсен Мартиросян, 26 років. Денис загинув.

— Не знали ні дівчини, ні того хлопця. Хотіли їй допомогти, бо сильно кричала. Були на відстані кількох метрів від парочки. Чоловік накрив нас матами. Потім дістав пістолет і почав стріляти. Все сталося секунд за 15–20. Навіть не встигли зреагувати. Стріляв неприцільно, зробив кілька пострілів і почав тікати. Гнався за ним кілька метрів. Коли побачив, що мої друзі лежать на землі, вернувся. Викликав поліцію, "швидку", — згадує Соколов.

Хлопці товаришували понад 10 років. Того вечора зібралися на честь Романа, який приїхав у відпустку із зони АТО.

Загиблий Денис Головань родом із селища Компаніївка на Кіровоградщині. Працював головним інженером в електромонтажній фірмі.

— Був простий сільський хлопець, сам усього досягнув. Вихований та інтелігентний, — каже колега загиблого Олексій Тітов, 34 роки. — За життя Дениса лікарі боролися понад п'ять годин, але врятувати не змогли. Був худощавий. Куля потрапила у живіт і буквально пробила його наскрізь, — додає Дмитро.

Роман Копосов до АТО двічі був у Іраку, служив за контрактом.

— Цілим пройшов гарячі точки, кулю схопив у рідному місті. Дві кулі потрапили в низ живота, одна пройшла навиліт, зачепила легеню. Його вже перевели з реанімації до хірургії. Але попереду важкий курс реабілітації, — каже Соколов.

Арсена Мартиросяна оголосили в розшук.

— З'ясували, що Мартиросян зустрічався з дівчиною, яку кинулися захищати хлопці, — говорить Олексій Тітов. — Вона вже дала покази. Хвилюємося, щоб справу не повернули проти моїх друзів. Ніби Мартиросян захищався, коли на нього напали. Так вже було 2006-го. Тоді Арсен із дружками забив на смерть хлопця. Їх розшукували три роки. Як знайшли, одного визнали винним. Ніби діяв у стані афекту. Решта, в тому числі й Мартиросян, проходили як свідки. Хоча були люди, які свідчили проти них. У поліції кажуть, що має багатих родичів. Як треба, може відкупитися.

Зараз ви читаєте новину «"Цілим пройшов гарячі точки, кулю схопив у рідному місті"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути