пʼятниця, 08 вересня 2017 07:40

Четверо політологів і журналіст загинули в автомобільній аварії
6

Правоохоронці працюють на місці аварії, в якій загинули четверо українських політологів і журналіст. Їхали машиною ”Опель Астра”. Дорогою авто виїхало на зустрічну смугу. Там у нього врізалася вантажівка ”Даф” із причепом
Фото: www.vesti-ukr.com
Сергій Попов
Олександр Ніконоров
 Володимир Карагяур
Олексій Курінний

Вранці 6 вересня в Рокитнянському районі Рівненської області на дорозі Київ—Ковель—Ягодин в автомобільній аварії загинули політологи 40-річний Олександр Маслак, 31-річний Олексій Курінний, 34-річний Сергій Попов, 28-річний Олександр Ніконоров і журналіст Володимир Карагяур, 34 роки. Поверталися з міжнародної конференції "Стратегія співпраці країн Міжмор'я в умовах гібридної війни", що відбулася у Варшаві.

За кермом "Опель Астри" всю ніч був Володимир Карагяур. Авто виїхало на зустрічну смугу. У нього врізалася вантажівка "Даф" із причепом. Четверо загинули миттєво. Сергій Попов потрапив у реанімацію.

— Володя з 18 років за кермом. Завжди був обережний. Коли віз пасажирів, збавляв швидкість. Певно, обминав ями й не впорався з керуванням, — говорить киянин 28-річний Віталій Селик. — Познайомилися під час Революції гідності. Він умів згуртувати навколо себе людей, працював багато. Вів програму "Єдина країна" на телебаченні.

Олексій Курінний викладав на кафедрі міжнародного права та спеціальних правових наук у Києво-Могилянській академії. Був співавтором низки законопроектів. Сім'ї не мав.

— Олексій громадську діяльність ставив вище за особисте. Присвячував себе науці. Мало відпочивав. Відновлення українського в країні було його ­ідеєю фікс, — розповідає подруга загиблого Тетяна Кубишкіна. — Любив робити сюрпризи. Якось прийшов до мене на роботу з букетом троянд. Вручив і побіг у справах. Зробив це, щоб підняти мені настрій.

Олександр Маслак — політолог, кандидат філософських наук, доцент кафедри філософії Центру гуманітарної освіти Національної академії наук. Експерт аналітичної групи "Рубікон".

Рік стажувався у Варшавському університеті. Був експертом широкого профілю. Член партії "Національний корпус".

Сім'ї не мав.

Олександр Ніконоров — блогер і політолог із Луганська.

Коли місто захопили бойовики, перебрався до Києва. Вивчав екстремістські й сепаратистські рухи на Закарпатті та Донбасі. Неодружений. Батьки живуть в окупованому Торезі на Донеччині.

— Із Сашком познайомилися п'ять років тому на молодіжному форумі в Донецьку. Він очолював рух "Євронаступ" у Луганській області, — розповідає товариш Сергій Пархоменко, 32 роки. — Пройшли разом Майдан. Багато писав про війну, політику, про владу у ДНР-ЛНР. Через свою позицію мав безліч ворогів. Востаннє бачилися в серпні. Має проблеми зі спиною, казав.

Сергій Попов — донеччанин. Працював заступником голови тамтешньої військово-цивільної адміністрації та секретарем Ради донорів із питань децентралізації в Україні. Неодружений.

— За голову Сергія давали винагородження в Донецьку, — розповідає товариш 29-річний Геннадій Борисичев. — Тісно почали спілкуватися 2014-го. Сергій мав проукраїнську позицію. Коли в місті все закрутилося — переховувався. Жив у мене півтора місяця. Як зрозуміли, що треба виїжджати — я подзвонив товаришеві, який перейшов на бік сепаратистів. Той приїхав опівночі у формі, зі зброєю. Випили чаю з бергамотом і медом. Він погодився допомогти. Провів Сергія через блокпости на підконтрольну Україні територію.

"Водій або заснув, або не впорався з керуванням на мокрій дорозі. Зіткнувся з лісовозом", — написав у "Фейсбуку" народний депутат і радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко, 38 років.

"Опель" раптово змінив траєкторію руху й вилетів на зустрічну смугу, за словами водія вантажівки. Причиною могло бути й те, що полотно дороги продавлене вантажівками. Утворилася колія. До всього легковик перевищував дозволену швидкість. Це видно на стрілці спідометра.

Зараз ви читаєте новину «Четверо політологів і журналіст загинули в автомобільній аварії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути