вівторок, 21 березня 2017 06:35

Четверо людей загинули від вибуху на заводі

У Запоріжжі на коксохімічному заводі "Запоріжкокс" 16 березня вибухнув газ. Четверо людей загинули. Всі — працівники підрядної організації "ПромІнтегра". Займалися демонтажем хімічної установки з очищення коксового газу. Нещасний випадок стався внаслідок порушення правил охорони праці.

— Працівники проводили роботи біля збірника коксового газу. Користувалися газовим пальником і електрозварювальним апаратом. У ємності скупчився газ, який почав виходити через розвантажувальний клапан. Його займання і призвело до вибуху, — повідомляє адміністрація заводу.

— Працівників повідкидало на 50 метрів. Троє — загинули одразу. Четвертий чоловік помер у реанімації. Загрози навколишньому середовищу вибух не несе, — каже голова Державної служби з питань праці Роман Чернега.

На заводі створили спеціальну комісію для розслідування обставин трагедії. Поліція затримала двох керівників структурних підрозділів підприємства та працівника підрозділу Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Запорізькій області.

"Запоріжкокс" — один із найбільших виробників коксу для металургії й експортерів хімічної продукції в Україні.

Зараз ви читаєте новину «Четверо людей загинули від вибуху на заводі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути