Ексклюзиви
пʼятниця, 05 липня 2019 07:45

Четверо дітей згоріли в будинку

— Думали, димить сміття у дворі. Коли почав тріщати шифер — зрозуміли, що пожар. Побігли туди. Катя кричала, аби дітей винесли. Але зайти в хату ніхто не зміг. Кругом — вогонь, дим, валилася стеля, — 51-річна Галина із села Чорна Окнянського району на Одещині розповідає про пожежу в сусідському будинку.

Будинок загорівся 1 липня близько сьомої ранку. Всередині згоріли четверо дівчат: 2-річна Олександра й 4-місячна Анна — доньки місцевої Катерини Щербини, 19 років. І ще 2-річна та 7-місячна — діти 23-річної Валентини Ротор, двоюрідної сестри колишнього чоловіка Катерини. Жінка жила в сусідньому селі, до колишньої братової приїхала в гості.

Тієї ночі жінки залишили доньок удома й пішли на день народження подруги. Місцеві кажуть, коли зайнялося, спали п'яні в городі.

Пожежники загасили вогонь за 30 хв. У хаті знайшли обгорілі тіла дітей. 2-річна дівчинка лежала в коридорі, інші троє — на ліжку.

— Дівчата випивали. Я соромила їх. Лякала, що комісію викличу, дітей заберуть, — каже сусідка Любов Вартик, 65 років. — Просилися, щоб нікому не говорила. Щоразу обіцяли, що востаннє. А тоді знов заллються і все байдуже.

Катерина Щербина — з багатодітної сім'ї, батько помер. Її з двома братами матір 54-річна Ганна Миколаївна виховувала сама.

Дівчина навчалася в інтернаті. Вийшла заміж за Миколу Ротора, переїхала до нього. Торік повернулася додому, була вагітна другою дитиною.

— Не знаю, як переживу. Це всьо п'янка зробила. Випили, недогляділи і вгробили дітей, — говорить 35-річний Микола Ротор. Він втратив двох рідних дітей і двох племінників. — Божаться, що невинні. Наче вийшли ненадовго, сиділи недалеко від хати.

Інші односельці Катерину захищають. Про дітей дбала, кажуть. П'яною її не бачили. Пожежу помітила вона, побігла до сусіда по допомогу.

— Жодного поганого слова про неї не скажу. Приходила в сільраду оформлювати документи на меншу дитину. Запаху алкоголю не чули. Бідненько вдіта, але завжди чиста, охайна, — розповідає 54-річна Зінаїда Твардієвич із Чорнянської сільської ради. — Про діток дбала. Хазяйнувала, як могла. Але людям легше осудити. Ось Валя — то любителька випити.

Хату Катерина винаймала. Переїхала туди від матері місяць тому.

— Ця хата раніше пустувала. Аби не розвалилася, її власник пустив Катю. Домовилися, що тільки за світло платитиме, — продовжує Зінаїда Володимирівна. — Катя казала, що хоче спробувати пожити сама. Хатина стара, все на електриці було — електрочайник, плитка. Мабуть, проводка закоротила.

Деталі події з'ясовують поліцейські. За злісне невиконання батьківських обов'язків, що призвело до загибелі дітей, жінкам загрожує в'язниця.

Зараз ви читаєте новину «Четверо дітей згоріли в будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути