пʼятниця, 23 квітня 2010 00:13

Чернігівський маніяк зарубав трьох людей

Автор: фото: Валентина ТИМОШКО
  Ворона клює рештки тіла загиблої Олени Касаткіної на вулиці Островського у Чернігові 21 квітня. Нападник порубав жінці голову
Ворона клює рештки тіла загиблої Олени Касаткіної на вулиці Островського у Чернігові 21 квітня. Нападник порубав жінці голову

По обіді минулого вівторка у Чернігові невідомий напав на перехожих. Саперною лопаткою вбив 72-річного Івана Гапшенка, 84-річну Марію Андронник та 60-річну Олену Касаткіну. Валерієві Якименку, 45 років, розрубав голову.

Тіло Марії Андронник помітили біля гаражів на вул. Толстого, 114.

— Було близько шостої вечора. Подганяю машину, дивлюся — біля сарайчика Андронихи лежить щось червоне з синім, — згадує Федір Зіненко, який ставив машину в гараж. — Підходжу, а там ноги у валянках стирчать. Мимо йде мій знайомий лікар, пенсіонер Іван Негода. Підійшов: "Ой, голови немає, мізки валяються!". Збіглися люди, викликали міліцію. Бабусі Андронісі відрубали голову. Вона скотилася вниз, у яр.

Марія Андронник до пенсії працювала касиром в аптеці. Жила сама в будинку N122 на вул. Толстого. Єдиного її сина вбили, чоловік загинув.

О 18.15 до міської лікарні N1 привезли Валерія Якименка з буд. N104 по вул. Толстого. Він повертався з роботи, як із двору на вул. Гліба Успенського на нього вискочив чоловік із лопатою. Рубонув. Валерію вдалося врятуватися.

— Стан хворого задовільний, — говорить про нього лікар Наталія Гусак. — Житиме. Рани на голові йому зашили.

Олену Касаткіну знайшли близько десятої вечора на вул. Островського, неподалік магазину "Альонка". Їй теж відрубали голову.

— Мама пішла за мінералкою. На неї напав високий худий чоловік, — розповідає син покійної Олексій.

Івана Гапшенка маніяк також позбавив голови.

— О третій дня чоловік пішов на дачу в Пролетарський Гай, — згадує дружина Ніна Віталіївна. — Збирався копати грядки. Сказав, повернеться до шести. Чекаю-чекаю — нема.

Іван Романович до пенсії працював кочегаром.

Убивства приурочив до дня народження Гітлера

На всіх чотирьох нападав один чоловік із саперною лопатою.

— Я бачила перед Пасхою злого високого білявого чоловіка з божевільними очима, — каже чернігівка Надія. — Він порпався біля сміттєвих баків. Кричав перехожим: ""Жерти дай"".

У середу, 21 квітня міліціонери полюють за маніяком. На пошуки вийшов весь особовий склад міліції, приїхали спеціалісти з Києва. Опитують городян, свідків. Мешканців просять не виходити з квартир без потреби, не гуляти вулицями.

— Кажуть, уже вісім жертв, — перемовляються чоловіки на вулиці.

— А я чув, шо вже 17.

Міліціонери просять не розпускати пліток.

— Ще напишіть, що він двох міліціонерів убив при затриманні, — лаються.

Продавці саперних лопаток на міському ринку вихваляють свій крам. Мовляв, у часи Великої Вітчизняної війни це була найнадійніша зброя. Такими забили багатьох німців.

По обіді маніяка затримують. Потерпілий Валерій Якименко його впізнає. Це 22-річний Юрій, живе на вул Толстого, 114 — поряд із хлівом Марії Андронник. Він перебуває на обліку в психіатра, має діагноз "шизофренія". У січні цього року проходив курс лікування.

Міліціонери вилучають саперну лопатку. Проводять експертизу одягу.

Юрій — послідовник фашизму, раніше був засуджений за вживання наркотиків. Каже, убивства приурочив до дня народження Адольфа Гітлера (фюрер народився 20 квітня 1889 року. — "ГПУ"). Остання професія Юрія — перукар.

Зараз ви читаєте новину «Чернігівський маніяк зарубав трьох людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути