пʼятниця, 23 грудня 2016 07:45

Колишній заступник голови Нафтогазу застрелився під час затримання

21 грудня у власному будинку при спробі затримання застрелився колишній заступник голови Нафтогазу 63-річний Геннадій Юр'єв. Посадовець переховувався у селі Селище Тиврівського району Вінницької області. Був одним із підо­зрюваних у розкраданні державних коштів. У розшуку перебував із 2014-го.

Геннадія Юр'єва мали затримати разом із трьома екс-посадовцями Міністерства енергетики та "Нафтогазу України".

— Троє підозрюваних уже дають свідчення. Юр'єва знайшли на Вінниччині. Є неперевірена інформація, що 2014-го він намагався сфальсифікувати власну смерть, — каже генеральний прокурор 52-річний Юрій Луценко. — Коли до його будинку приїхали працівники військової прокуратури, двері ніхто не відчинив. Почали зламувати. В цей момент пролунав постріл.

Геннадій Юр'єв поцілив собі в голову. Поряд із тілом правоохоронці знайшли мисливську зброю.

— Юр'єв був важливим свідком. Наближеним до братів Кацуб (Олександр і Сергій Кацуби займали керівні посади в компанії "Нафтогаз України". 2014-го проти них порушили кримінальну справу щодо розкрадання понад 450 млн грн. 17 червня цього року слідчі Генпрокуратури затримали Олександра Кацубу. — ГПУ). Проте інші затримані теж підтверджують версію слідства, що саме брати Кацуби організували оборудку з розкрадання державних коштів у колосальних розмірах, — сказав Луценко.

— З місцевих його ніхто не знав. Хату купив рік тому. Жив відлюдником. Нікуди не виходив, — розповідає секретар Селищенської сільської ради 49-річна Олена Криницька.

Геннадій Юр'єв був вдруге одружений. Мав дорослу доньку Олену.

Зараз ви читаєте новину «Колишній заступник голови Нафтогазу застрелився під час затримання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути