вівторок, 21 грудня 2010 10:37

Колишні міліціонери грабували пасажирів на вокзалі

Щонайменше сімох пасажирів пограбували на залізничному вокзалі в Києві двоє колишніх оперативників карного розшуку. Минулого тижня їх затримали міліціонери Південно-Західної залізниці.

— Грабували за чіткою схемою, — каже Сергій Тютюнник, начальник відділу карного розшуку управління МВС України на Південно-Західній залізниці. — Вибирали чоловіків, які купували квитки. Відводили їх до темного малолюдного закутку, представлялися міліціонерами, показували підроблені посвідчення. Хоча були в цивільному. Начебто перевіряли на наявність зброї, наркотиків. Проводили обшук, били і забирали гроші, ювелірні прикраси.

Затриманим 33 і 31 рік. Обоє родом із Київської області, мають родини. Понад п'ять років тому їх звільнили з міліції, мали звання лейтенантів. Одного судили за хабарництво, дали 2,5 року умовного терміну.

— Ми зрозуміли, що грабують міліціонери, — каже Олег Стецюк, перший заступник начальника управління. — Вони знали, як правильно робити обшук і все інше.

Чоловіки обкрадали людей з жовтня по грудень 2010 року. В одного пасажира забрали 18 тис. грн. Спіймати їх не могли, бо знали правоохоронців. Затримані не зізнаються у скоєному.

Зараз ви читаєте новину «Колишні міліціонери грабували пасажирів на вокзалі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути