четвер, 11 жовтня 2012 06:30

Буревій зірвав відремонтований дах школи

Автор: фото: Михайло ПЕРКОВ
  У селі Зарічанка Чемеровецького району Хмельницької області вітер зірвав дах школи разом із балками перекриття. Все повалив на спортивний майданчик
У селі Зарічанка Чемеровецького району Хмельницької області вітер зірвав дах школи разом із балками перекриття. Все повалив на спортивний майданчик

— Я ще такого не бачив. Їду на велосипеді, а вітер як дуне — мене від землі відірвало. Страшно. Вернувся, сховався під навєсом. Шиферини літали, як осколки, вікна билися, — згадує 27-річний Юрій Козак, учитель фізкультури школи села Зарічанка Чемеровецького району Хмельницької області.

Увечері 3 жовтня селом пронісся буревій. З триповерхової школи зірвав 1200 "квадратів" даху. Вітер підняв шифер із балками, і все перекриття впало на спортивний майданчик.

— У нас тоді мали бути заняття, — продовжує вчитель. — Добре, що я відпустив дітей додому.

Уламки даху понівечили яблуню, погнули турнік та інші спортивні снаряди.

— Ця хмара найшла раптово, — каже директор школи 51-річний Олександр Петричко. — Мені Юра подзвонив, я приїхав зразу. Потім буревій ущух, але дощ ішов. Учителі вимочували воду на третьому поверсі, підставляли тазики. Але все одно намочило, в одному місці відпав кусок стелі.

На третьому поверсі досі стоять тази. Згори крапає вода. Вітер вибив кілька вікон, поламав шифер на котельні.

Школу в Зарічанці звели 1968 року. Вона розрахована на 700 учнів. Зараз тут 130 школярів. Шість років тому замінили дах, частину балок. На все витратили 130 тис. грн.

— Але балки не закріпили, — говорить директор. — Думали, будуть триматися під власною вагою. Ніхто на буревій не розраховував. Приїжджала жінка з метеослужби. Так і не змогла встановити, які то були пориви вітру.

8 жовтня приміщення почали ремонтувати. Учнів і педагогів возять до школи села Летава за 5 км. Тамтешній навчальний заклад розрахований на 500 дітей, а має 208.

У Зарічанці ураган пошкодив школу, котельню, будинок культури і 25 приватних садиб. Сусідні села не зачепив.

Зараз ви читаєте новину «Буревій зірвав відремонтований дах школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути