Ексклюзиви
четвер, 04 червня 2009 20:00

Блискавка вдарила трьох людей

Блискавка вразила трьох чоловік у понеділок увечері в селі В"язівок Лубенського району Полтавщини. Люди сховалися від зливи під накриттям автобусної зупинки. 14-річного Анатолія Дрозда, його матір 35-річну Світлану Дрозд та 42-річного Володимира Симоненка доправили в реанімацію Лубенської райлікарні.

— Люди кажуть, розряд влучив у землю біля зупинки. Звук був дуже гучний — тріск і вибух. Я почула, хоч була в Михнівцях, у сусідньому селі. Це за 7 кілометрів від В"язівок, — пригадує Марія Король, 47 років, голова Михнівецької сільради. До неї входить В"язівок.

— Окрім тих трьох, було ще двоє людей, але вони сиділи на лавці, їх не зачепило, — додає лікар Григорій Бурба з відділення реанімації. — А хлопця, чоловіка та жінку, які стояли, накрило ударною хвилею, ще й на землю кинуло. Всі отримали ураження електричним розрядом. Зараз у стабільно задовільному стані. Анатолій Дрозд постраждав найбільше, має ще струс мозку.

60-річна жителька села розповідає, розряд розкидав усіх трьох потерпілих по дорозі. Люди лежали на асфальті непритомні протягом 20 хв., доки з Лубен приїхала "швидка".

Марія Король каже, очевидці бачили, що Володимир Симоненко розмовляв під час грози по мобільному. Тому блискавка й поцілила в людей, вважають у селі.

— Біля зупинки росте ще височенна тополя. Вона теж могла притягнути блискавку, — говорить житель села Михнівці, називатися не хоче.

Володимир Симоненко живе в сусідньому селі Терни, працює водієм "швидкої" у Лубенській районній лікарні, де тепер лікується.

Сільський голова каже, зупинка, в яку влучила блискавка, побудована у формі літери П, має майже 7 кв. м. Стіни цегляні, стеля — бетонна плита. Її побудував років зо 20 тому обласний автодор. Громовідводу на зупинці немає.

Лікар Григорій Бурба каже, блискавка проходить через тіло і спричиняє опіки внутрішніх органів та шкіри:

— Може вразити дихальну систему, серце. Під час грози не можна стояти під деревами, навісами, особливо з металевим дахом. Треба відходити від води і металевих предметів. Найкраще — вийти в чисте поле або забігти у приміщення.

Зараз ви читаєте новину «Блискавка вдарила трьох людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути