четвер, 24 червня 2021 07:20

"Благала чоловіка підписати документи. Він наче відказався"

Автор: facebook.com / Ганна Яненко
  28-річна Ганна Яненко із чоловіком Романом Шманьком із Теребовлі на Тернопільщині жили у шлюбі понад чотири роки. Виховували доньку Аллу. За два дні до її 3-річчя Роман задушив дружину. Сам підірвався на гранаті
28-річна Ганна Яненко із чоловіком Романом Шманьком із Теребовлі на Тернопільщині жили у шлюбі понад чотири роки. Виховували доньку Аллу. За два дні до її 3-річчя Роман задушив дружину. Сам підірвався на гранаті

— Страшнішої долі уявити не можна. Дитинка, як сонечко. В один день залишилася без батьків. Тепер житиме з тим, що тато вбив матір, — 31‑річна Ірина з міста Теребовля на Тернопільщині розповідає про доньку знайомих 3‑річну Аллу.

20 червня в день народження дівчинки в місті поховали її матір 28‑річну Ганну Яненко. У ніч проти 19 числа її задушив чоловік — 39‑річний Роман Шманько. Сам підірвався.

— Чоловік розправився з жінкою. Потім подзвонив своїй сестрі: "Прийди, забереш малу до себе". І вимкнув телефон. Жінка налякалася, прибігла близько четвертої. Найшла Ганну в будинку. Її задушили, за попередніми даними. Експертиза ще триває, — розповідає 48‑річний Сергій Крета з обласної поліції. — Чоловіка знайшли на городі поліцейські. Підірвав себе гранатою Ф-1. Де взяв — установлюють слідчі. В зоні АТО він не був. Схоже, до злочину готувався. Відомо, що справа про розлучення подружжя була в суді. Можливо, це стало причиною.

Батько Ганни давно помер. Матір — ­убили за невідомих обставин. Росла з двома братами — старшим і молодшим. Опікувалася дітьми баба, після її смерті — старший брат Віктор. Молодший помер два роки тому через проблеми з серцем.

Ганна закінчила з червоним дипломом Чортківський державний медичний коледж. Працювала в Теребовлянській лабораторії. Потім поїхала на заробітки в Німеччину. Згодом влаштувалася медсестрою в клініці неподалік Ганновера.

— Не знаю, де вони з Романом познайомилися. З Німеччини приїхали парою. Одружилися, оселилися в будинку, який їй від баби дістався. Аня відправляла документи за кордон, щоб працювати там за спеціальністю. Але відповіді довго не було. Прийшла тоді, як уже мала народжувати, — продовжує Ірина. — Аня лишила малу на чоловіка. Сама поїхала. Глядіти дитину допомагали родичі Романа. Її тітка приїжджала, їсти їм привозила. Аня звідти надсилала гроші. Так було півтора року. Потім забрала до себе малу й чоловіка. Хотіла зробити документи на возз'єднання сім'ї. А далі ніхто вже не дізнається, що між ними сталося. Лише всі бачили Аню з синцями. І всі знали, що діло до розводу йшло. Жінка хотіла, аби донька залишилася з нею в Німеччині. Колеги там допомогли їй облаштувати житло та знайти садок. Вона благала чоловіка підписати документи. А він наче відказався. Тому вона й приїхала в Теребовлю. Страшна смерть, доля. Дитину безмежно жаль. Починаєш мимоволі вірити у вищі сили.

У селі про Ганну відгукуються позитивно.

— Завжди усміхнена. Вчилася на відмінно. На неї можна було покластися, — каже одногрупниця 28‑річна Надія Максимишин.

Про Романа відомо, що він до Ганни був у шлюбі. Мав дитину від першої жінки. Батько Романа живе в Теребовлі, мати працює за кордоном. Чоловіка поховали 22 червня.

— Одні кажуть, нормальний був. Піклувався про дитину. Жили з Анею добре. Не пив, — говорить Ірина. — А інші — що запальний, задиркуватий. Такий був ще зі школи.

3‑річна Алла живе в сестри Романа. Вона начебто хоче вдочерити дитину. Долю дівчинки вирішуватимуть соцслужби.

— Наша служба у справах дітей займеться цим питанням. У покійної є рідний брат. Можливо, він зможе стати опікуном, — каже Володимир ­Довгань з Теребовлянської ОТГ.

Зараз ви читаєте новину «"Благала чоловіка підписати документи. Він наче відказався"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути