Ексклюзиви
середа, 14 жовтня 2009 07:31

Бізнесмена В"ячеслава Брагинського підірвали на розі його будинку

Автор: фото: УНІАН
  Рятувальники гасять у понеділок стовп палаючого газу на розі будинку №4 по вулиці Харківській у центрі Дніпропетровська. Попереду — накрите тіло вбитого вибухом бізнесмена В’ячеслава Брагинського. Вулиця Харківська зранку дуже людна, але бізнесмен був єди
Рятувальники гасять у понеділок стовп палаючого газу на розі будинку №4 по вулиці Харківській у центрі Дніпропетровська. Попереду — накрите тіло вбитого вибухом бізнесмена В’ячеслава Брагинського. Вулиця Харківська зранку дуже людна, але бізнесмен був єди

Учора на перехресті вулиць Харківської та Гопнер у Дніпропетровську потужним направленим вибухом убило бізнесмена В"ячеслава Брагинського, 43 роки.

Він жив у будинку N4 на вул. Харківській, у центрі міста. Близько 9.15 вийшов із двору, рухався тротуаром із торцевого боку дому. Був одягнений у чорний діловий костюм, синю сорочку. Коли проходив повз ріг будинку, пролунав сильний вибух. Брагинського відкинуло. Тіло впало між тротуаром і дорогою. Зайнявся газопровід будинку: трубу розірвало, вогонь піднявся до даху.

— Ми почули глухий голосний вибух, вибігли із салону. Труба горіла, чоловік лежав. Перехожі намагалися допомогти, але він був мертвий. Через 15 хвилин приїхали міліціонери, пожежники, — згадує 40-річна Галина, адміністратор салону краси "Лабіринт". Він розташований через дорогу від місця трагедії.

Газ перекрили, рятувальники загасили вогонь. Місце оточила міліція.

— Я бачила покійного, це був жах. У нього сильно обпечене обличчя, руки, тулуб, — розповідає Ірина Ожегова, 35 років, прес-секретар товариства "Дніпрогаз". Вона приїхала на Харківську за годину після вибуху.

Протягом кількох годин у місті обговорювали кілька версій. О 12.00 "Дніпрогаз" заявляє: перша бригада газовиків побачила неподалік місця катастрофи КамАЗ. Це дало привід припустити, що вантажівка збила Брагинського, а потім в"їхала у стіну і перебила газопровід. Що й спричинило пожежу. Але за годину газовики змінили версію.

— Вибух і пожежа сталися через несанкціоноване втручання у газопровід, — каже прес-секретар "Дніпрогазу".

Ще за годину прокуратура Дніпропетровської області повідомила: трагедія на Харківській сталася через закладений вибуховий пристрій. Порушили кримінальну справу за умисне вбивство, скоєне у спосіб, небезпечний для життя багатьох людей.

Нардеп-"бютівець" Святослав Олійник, 33 роки, знав В"ячеслава Брагинського.  Упевнений, що бізнесмена "вбили через кримінальні розборки, пов"язані з переділом власності". Власників підприємств, які можуть бути зацікавлені у смерті бізнесмена, Олійник не називає.

Перехожі намагалися допомогти, але він був мертвий

Брагинський був генеральним директором міжнародної будівельної компанії "Україна—Канада", що зводила житловий комплекс "Олімпік-2" під Дніпропетровськом і мікрорайон елітних котеджів "Золотые ключи". В "Олімпіку" мали отримати квартири 170 родин, що постраждали позаторік у Дніпропетровську від вибуху у житловому будинку на вул. Мандриківській.

Убивство на вул. Харківській сталося рівно через два роки після того вибуху в багатоповерхівці. Тоді, 13 жовтня 2007 року, загинули 23 людини, зокрема семеро дітей.

— Брагинський — особистість вкрай негативна, брехун-брехуном, — каже дніпропетровець Юрій Стаднійчук. Він купив квартиру в "Олімпіку". — 2007-го ці багатоповерхівки — 264 квартири — здали в експлуатацію. Люди купували. А у квартирах не було ні газу, ні комунікацій, ні проводки. Їх навіть не підвели до будинків.

Прокуратура порушила кримінальну справу за незаконне введення комплексу в експлуатацію.

— Зараз її розслідують, — каже Стаднійчук. — А ми вже два роки без квартир.

Нарікали на підприємця й покупці котеджів у "Золотых ключах".

— Вони вигнали їх дуже швидко, за канадською технологією, — розповідає 30-річний дніпропетровець Володимир. — Потім виявилося, що звели їх на орендованій землі з неякісних матеріалів, ґрунтові води близько.

Брагинського також пов"язують із Геннадієм Корбаном. Обидвох називають рейдерами, підконтрольними фінансовій групі "Приват".

Зараз ви читаєте новину «Бізнесмена В"ячеслава Брагинського підірвали на розі його будинку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути